Helyi közélet

2015.12.17. 15:29

Bánki-siker a Tudásexpón

Nyíregyháza - A szakkört és a két tanárt egyaránt díjazták a győri rendezvényen, ami a nagyközönség előtt is nyitott volt.

Nyíregyháza - A szakkört és a két tanárt egyaránt díjazták a győri rendezvényen, ami a nagyközönség előtt is nyitott volt.

A Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ) a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal karöltve rendezte meg a győri Tudásexpót.

Megelevenedő műhelymunkák

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban a nyíregyházi Bánkirobot szakkör a „Legjobb magyarázat” díjat kapta, míg Czipott Eszter és Zsigó Zsolt a Tudás-projekt tanári pályázatán nagydíjban részesültek. A rendezvény a nagyközönség számára is nyitott volt.

– A szakmai program három párhuzamos részből épült fel – vázolta a győri történéseket Zsigó Zsolt. – A szakkörök kiállításán a szakmai zsűri által kiválasztott húsz általános és középiskolai szakkör kapott bemutatkozási lehetőséget.

A változatos tevékenységükből nem csak a bemutatók révén kaphattak ízelítőt a látogatók, a szakkörök tagjai a felmerülő érdeklődő kérdésekre is válaszoltak. A szakköri bemutatókkal egyidejűleg műhelymunkák elevenedtek meg a nagyszabású győri rendezvényen: a Mobilis adottságainak megismerése és kihasználása, a természettudomány-tanítás és -tanulás haladó trendjei és módszerei.

Befogadó szemlélet

Pusztán csak néhány ízelítő a témákból: aktív tanulás befogadó szemlélettel, azaz hogyan készíthetők és használhatók különböző tudásszintű tanulók számára egyszerű, de szemléletes eszközök az iskolában (is), hogyan tervezhetők változatos kísérletek több tantárgy szemléletével, hogyan alapozható meg és vihető tovább a múzeumpedagógiai foglalkozás vagy a kiállításlátogatás az osztálytermi munkában.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában