Helyi közélet

2015.12.11. 13:21

Fidelitas-sajtótájékoztató: Elindult az adomány Kárpátaljára

Nyíregyháza - Három személygépkocsi – megpakolva ruhával, tartós élelmiszerrel és gyermekjátékkal – indult útnak pénteken délután Nyíregyházáról a kárpátaljai Beregtákosra azzal a céllal, hogy a határon túl élő magyar családok mindennapjait segítse.

Nyíregyháza - Három személygépkocsi – megpakolva ruhával, tartós élelmiszerrel és gyermekjátékkal – indult útnak pénteken délután Nyíregyházáról a kárpátaljai Beregtákosra azzal a céllal, hogy a határon túl élő magyar családok mindennapjait segítse. Béres Levente, a Fidelitas regionális koordinátora az indulás előtt megtartott sajtótájékoztatón elmondta: az orosz-ukrán konfliktus miatt a kárpátaljai magyaroknak komoly gondot jelent a napi szintű megélhetés biztosítása, a Fidelitas megyei szervezete ezért is csatlakozott a „Fogjunk össze Kárpátaljáért!” elnevezésű kezdeményezéshez. Petneházy Dávid megyei elnök hozzátette: a földrajzi közelség miatt úgy érezték, nem elég csak az országos megmozduláshoz csatlakozni, ezért egy külön adománygyűjtést is elindított a nyíregyházi szervezet. – Ez a mai út csak egy lesz a sokból, hiszen várunk még további felajánlásokat is, melyeket szintén eljuttatunk a rászoruló családokhoz.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a 10400951-00011994-00000006-os bankszámlaszámra várják a pénzbeli adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában