Helyi közélet

2015.12.15. 13:29

Fotók: Kigyulladt egy csirkenevelő-telep kétezer négyzetméteres csarnoka Ibrányban

Ibrány - Eloltották a lángokat a tűzoltók Ibrányban, a csirkenevelő-telep kétezer négyzetméteres kigyulladt csarnokában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délután az MTI-vel.

Ibrány - Eloltották a lángokat a tűzoltók Ibrányban, a csirkenevelő-telep kétezer négyzetméteres kigyulladt csarnokában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délután az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: az épülettűzhöz a legmagasabb, ötös riasztási fokozat keretében vezényelték ki a környék tűzoltóit, és végül a nyíregyházi, az ibrányi, a nagyhalászi, a gávavencsellői, a kisvárdai, a záhonyi és a cigándi tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Az épületben állatok nem voltak; a tűzoltók találtak bent egy acetilénpalackot, amelyet a szabadba vittek, mielőtt az felrobbant volna. A palack megsérült, ezért állandó hűtés mellett rendőrségi mesterlövész lőtte ki, hogy abból a gáz a szabadba távozhasson.

Az oltást a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata irányította, és a szervezet mobil laboratóriumának munkatársai méréseket végeztek a helyszínen, de egészségre káros légszennyeződést nem mértek a tűz környékén.

A szóvivő kitért arra: az oltást nehezítette, hogy a Nyíregyházához közeli kisváros határában lévő telep közelében kevés volt az oltóvíz, ezért a tűzoltóságokról három vízszállító járművet is a helyszínre irányítottak.

A leégett csarnok életveszélyessé vált, oda bemenni nem tudtak a tűzoltók, így a lángok megfékezése után kívülről, erőgépek segítségével bontották meg az úgynevezett szendvicspanelekből készült épületet és hűtötték az izzó falrészeket is.

A tűz keletkezési okának vizsgálata megkezdődött.

- MTI -


Korábban írtuk: Kigyulladt egy csirkenevelő-telep kétezer négyzetméteres csarnoka kedden Ibrányban, az oltáshoz a környék összes tűzoltóját, a legmagasabb, ötös fokozat szerint riasztották - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre főhadnagy elmondta, hogy a teljes terjedelmében égő épületben nem voltak állatok, de a tűz veszélyeztette a telep másik három csarnokát is, a lángok továbbterjedését azonban sikerült megakadályozni.

Az épületből a tűzoltók egy hegesztőgázpalackot hoztak ki, megakadályozva annak felrobbanását.

A tűz elfojtásán az ibrányi, a nyíregyházi, a nagykállói, a kisvárdai, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a sátoraljaújhelyi tűzoltók dolgoznak. Az oltási munkálatok irányítását a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata végzi a helyszínen.

A szóvivő hozzátette: a csarnok szigetelésének égése miatt az igazgatóság laboratóriumának szakemberei méréseket végeznek a Nyíregyházához közeli kisváros területén, de eddig veszélyes légszennyezettséget a műszerek nem mutattak ki.

Dóka Imre megjegyezte, hogy az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában