Helyi közélet

2015.12.10. 13:31

Gazdafórumot tartott a Primom alapítvány

Nyíregyháza - Szép számmal gyülekeztek az érdeklődők csütörtökön délelőtt a nyíregyházi Inkubátorház konferenciatermében, ahol a Primom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány rendezett gazdafórumot.

Nyíregyháza - Szép számmal gyülekeztek az érdeklődők csütörtökön délelőtt a nyíregyházi Inkubátorház konferenciatermében, ahol a Primom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány rendezett gazdafórumot. A vendégek közt voltak kiskert tulajdonosok, de olyan gazdálkodók is, akik több hektáron termesztenek zöldséget és gyümölcsöt. Egy közös feltétlenül volt bennük: a hamarosan megnyíló agrárpályázatok részletei érdekelték őket.

A Primom ügyvezető igazgatója, Jászai Menyhért köszöntőjében kiemelte: minden gazda és vállalkozás számára hasznos ez a szakmai nap. – A Primom igyekszik minden agrárvállalkozásnak segíteni az uniós pályázatok elkészítésében, éppen ezért hamarosan Csengerben is rendezünk hasonló fórumot – közölte Nyíregyháza alpolgármestere.

Kovács Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségének vezetője felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy az Európai Unió kiemelten ellenőrzi majd a pályázati anyagokban szereplő adatok hitelességét.

A mögöttünk hagyott uniós ciklusról elmondta: a fiatal gazda pályázatra a megyéből 1038 igénylés érkezett, a tanyabusz projekt során pedig 324 gépjárművel lettünk gazdagabbak.

– Sokan panaszkodnak, hogy az idén kevesebb támogatást kaptak, mint tavaly. Ez azért fordulhat elő, mert mostantól az uniós források több jogcímen érkeznek. A támogatás mértéke tehát nem változik, csak maga a támogatási struktúra – fogalmazott Kovács Lajos kirendeltségvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában