Helyi közélet

2015.12.10. 12:23

Hagyomány teremtődött: jótékonysági Karácsonyi Koncert Kisvárdán

Kisvárda – A 2015–ös, második kisvárdai jótékonysági Karácsonyi Koncerten Dvořak: Mass In D Major és Selmeczi: Millenniumi Ódája csendülnek majd fel december 13–án délután három és este hat órától, a Művészetek Házában.

Kisvárda – A 2015–ös, második kisvárdai jótékonysági Karácsonyi Koncerten Dvořak: Mass In D Major és Selmeczi: Millenniumi Ódája csendülnek majd fel december 13–án délután három és este hat órától, a Művészetek Házában.

Az első gálakoncerten, 2014. december 13–án, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Kisvárdai Fesztivál Kórus mellett szólót énekelt, Murvai Dénes bariton, és Rivadeneira Xavier tenor. Akkor is, és most is vezényel, Faragó Sándor.

A hat órakor kezdődő koncert előtt mondja el ünnepi köszöntőjét Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar és négy szólista

A Miskolci Szimfonikus Zenekar, Miskolc város 1963. november 1–én létrehozott, hivatásos szimfonikus zenekara. A 2013–ban megalapításának 50. évfordulóját ünneplő, 84 hivatásos zenészből álló együttes a régió egyetlen professzionális nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének egyetlen helybeli biztosítéka, a város kulturális életének meghatározó szereplője. Tagjai valamennyien magasan képzett és elismert zeneművészek.

A koncert szólistái, Oláh Enikő, Kristófy Mária, Rivadeneira Xavier, valamint Murvai Dénes.

Közös együtténeklés

A Kisvárdai Fesztivál Kórus, a városban működő kórusok közös együtténeklése, újra elindított egy zenei, kórus korszakot Kisvárdán. Ez évben, az Arcadelt Kamarakórus, a Református Gyülekezeti Kórus, a Római katolikus Sollers Kórus, a Görög katolikus Gyülekezeti Kórus, a Szent Ferenc Kórus, a Kisvárdai Férfidalárda és a város iskoláinak Egyesített Énekkara közreműködésével. Az ez évi jótékonysági Karácsonyi Gálakoncert bemutatója, melynek vezénylő karmestere Faragó Sándor lesz, egy különleges zenei élményt ígér a művészetet kedvelőknek.

A jótékonysági gálakoncert támogatói: Kisvárda Város Önkormányzata, a Várday István Városi Könyvtár, a Görög Katolikus Egyházközség, a Római Katolikus Egyházközség, a Caroflex Fékbetétgyár Kft, a Kisvárdai Református Egyház község, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Kisvárdai Rotary Club, a Bodnár MÉH, Horváth István órásmester, Göncz Sándor, a Gyulaházi Sütöde, és a Háda Kft.

A belépő és támogató jegyek – ezer forint – a jótékonysági gálakoncert teljes bevételét Kisvárda Önkormányzata kapja meg, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű kisvárdai családnak, s a magányosan élő idős embernek teszi még boldogabbá a Karácsony ünnepét.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában