Helyi közélet

2015.12.31. 16:24

Ismert közéleti szereplőket kérdezünk, hol töltik az év utolsó estéjét

Nyíregyháza - Valaki pezsgővel koccint, valakinek csak az alkoholmentes válfaja jut a buborékos italnak.

Nyíregyháza - Valaki pezsgővel koccint, valakinek csak az alkoholmentes válfaja jut a buborékos italnak.

Lapunk a fejébe vette, hogy megkérdez néhány közéleti szereplőt, sokak által ismert embereket, miként is töltik a 2015-ös év utolsó estéjét. Íme az eredmény.

Baráti kapcsolat

– Az idén családi körben töltöm a szilvesztert, de a szomszédokra is számíthatok, akikkel egész évben baráti a kapcsolat – árulta el az utolsó napi eseményekről Dóka Imre.– Ilyenkor is saját magunk készítjük az ételeket, a malacsült mellett hidegtálakkal búcsúztatjuk az óévet, az újév hajnalán pedig nem hiányozhat az asztalról a virsli és a lencseleves sem.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője éjfélkor alkoholmentes pezsgővel koccint, mert a kisfia is évek óta megvárja az évváltást, valamint a megyénkben, szolgálatban lévő hetven hivatásos-, valamint negyven önkormányzati- és önkéntes tűzoltóval szolidaritást vállalva az utolsó éjszakán készenlétben lesz, a jókívánságok a kollégáknak is szólnak majd.

– Hagyomány, hogy az óév utolsó napjának estéjén a családdal felidézzük a legemlékezetesebb pillanatokat, amelyek velünk történtek a mögöttünk hagyott évben, de kimondottan újévi fogadalmakat nem teszünk. Igyekszünk, ahogy az idén is, minél többet kirándulni és együtt lenni a 2016-os esztendőben, hiszen mindhárman a gyalog- és kerékpártúrázás szerelmesei vagyunk – tette hozzá a szóvivő.

Különös szilveszter

A tizennyolc esztendeje a rendőrség kötelékében szolgáló Fedor Rita r. százados komolyan veszi a testület jelmondatát: „szolgálunk és védünk”, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem pihen az év utolsó napján, éjszakáján sem. – Ügyeletben vagyok ezen a héten, hétfőn reggel fél nyolckor adom le a szolgálatot. Az idén „rám esett” a szilveszter, maximum egy ünnepi koccintásról lehet szó éjfélkor, persze szigorúan csak alkoholmentes pezsgővel! – mesélte.

Hozzátette: sajnos évről évre előfordulnak ilyenkor kisebb-nagyobb közlekedési, petárda- és tűzijáték-balesetek, amelyek rendőri beavatkozást (is) igényelnek. A lakosság számára bizonyára megnyugtató a tudat, hogy ha bármi baj történik, számíthatnak a rendőrök, mentők és tűzoltók segítségére.

Zombor Szabolcs amellett, hogy a családi építőipari cég szakembere, a megyei könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja is. Életét próbák, koncertek, lemezfelvételek teszik izgalmassá. Nemrég jelent meg a Karmapirin nevű formáció (melynek menedzsere és dobosa egyben) új videoklipje, legutóbb pedig a hajdúszoboszlóiakat táncoltatta meg a banda a Mega­sztárból ismert Szakos Andrea énekesnővel az élen.

Ötven koncert

Szabi tehát ezer fokon ég, így adja magát a kérdés: mivel koronázza meg a 2015-ös esztendőt az év utolsó napján.

– Közel ötven koncert van a hátunk mögött. Gondolod, hogy szilveszterkor is zajos helyre, nagy társaságra vágyom? – kérdezett vissza nevetve, s elárulta: az elmúlt években otthon töltötte a december 31-ét.

– Az idén is csak azért utazom Budapestre, mert a tinédzser gyermekeim kitúrtak a házból. Bulit szerveznek, és megkértek, hogy menjek, ahova akarok. Felhívtam egy barátomat, aki szerzett két jegyet a Játékszínbe. Hogy az előadás után hova tovább, azt még nem tudjuk, az is lehet, hogy sehova – árulta el Zombor Szabolcs.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában