Helyi közélet

2015.12.05. 16:10

Káprázatos „fejlődésregény”

Nyíregyháza - A cél egy izgalmas, fordulatos, szórakoztatóan könnyed regény megírása volt.

Nyíregyháza - A cél egy izgalmas, fordulatos, szórakoztatóan könnyed regény megírása volt.

A történet röviddel azután pattant ki a fejemből, hogy nagyapám meghalt – meséli dr. Spisák Andrea, vagyis írói nevén A. Benedikty. – A célom egy izgalmas, fordulatos, szórakoztatóan könnyed regény megírása volt, kevés leírással, sok cselekménnyel és párbeszéddel, de ugyanakkor üzenettel és útravalóval az értő szemek és fülek számára.

A regény kombinálja az érdekes modernkori fantáziatollat az ezoterikus író-tanítók és a pszichológusok tollával. Összefogtam egy kézbe a hétköznapi ember által ismert valóságot, a mítoszt, a hitet, valamint általában a természetfelettit, és egy mezei virágcsokorba rendeztem őket úgy, hogy egyszerűen szép és érthető legyen mindenki számára. Szeretném belevarázsolni az olvasót ebbe a világba, hogy kiragadjam a hétköznapokból és elgondolkodtassam azon, hogy hová tartozik, hová tart, miközben talán felfedezzük közös, ősi világunkat, eredetünket, és megalkotjuk a közös, szebb jövőnket.

Káprázatos fejlődésregény

Boldog világfa – írta a könyvről méltatásában dr. Jánosi Zoltán, sorjázva a kérdéseket is. Tündérregény? Ezoterikus történet? Mítoszba hajló realista elbeszélés? Oknyomozó pszichológiai fejlődésrajz az egyre tökéletesebb önmegismerés felé? Vagy mindez egyszerre? Igen, ez az összegzés a legpontosabb a fiatal írónő első művének műfaji jellemzésekor. Káprázatos mai „fejlődésregény”, amely néprajzi, -nyelvi és mítosztörténeti tényeknek is gazdag tárháza.

– Bár akik együtt dolgoztunk „Rapsonné Rózája” megjelenésén, jelenleg Budapesten élünk, mégis mindannyian nyíregyházi gyökerűek vagyunk, így ez a történet számomra a nyíregyházi összetartást is jelképezi. Prof. dr. Jánosi Zoltán József Attila- díjas író-irodalomtörténész, a Kölcsey Társaság elnöke lektorálásával, Ördögh László borító és jótékonysági logótervével, Ördögh J. Gábor nyíregyházi nyomdájában készült a könyv – említ újabb kötődést a kétgyermekes családanya, aki szívében máig megmaradt nyíregyházinak.

Üzenetek a sorok között

A regény tele van hasznos és szép üzenetekkel a jelenkor rohanó, elidegenedett, és számítógépen érintkező embere számára. Van benne szeretet, elfogadás, szövetség, csapatjáték, bátorság és büszkeség, kitartás, elhivatottság, önmagunk szeretete, saját sorsunk megélése, megtalálása, és persze út a túlvilágra, ahonnan jövünk, s ahová megyünk. Aki elolvassa, megtalálja majd benne a maga üzenetét, mint egy mátrixban.

KM-NyZs


Segítő szándék és tett

A regénnyel együtt született meg bennem a jótékonyság gondolata is, mivel az ősmagyar mitológia szerint valaha mindannyian tündérek voltunk, egészen addig, míg a Hatalom bukott angyala, Lucifer, emberré nem tett minket. A magyarországi első kiadásom valamennyi jövedelmét ezért a Semmelweis I. számú Gyermekgyógyászati Klinika Csecsemő Osztályának adományozom két csecsemő infúziós pumpa megvásárlásához. Ebben támogat az IKON Borászat 2015-ös rozé borai bevételének egy részével, amely palackokon – csakúgy, mint a könyv borítóján – szintén szerepel a Rapson Róza monogramjából és a harmadik szemből alkotott jótékonysági termék logója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában