Helyi közélet

2015.12.25. 09:39

Körözöttet fogtak a határon - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. december 24-én történt rendőrségi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. december 24-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2015. december 24-én bírósági elfogatóparancs alapján vette őrizetbe H. Rozália 22 éves nyíregyházi lakost, akit lopás miatt köröztek. Ugyanezen a napon fogták el a szabolcsi megyeszékhelyen az Érkerti Rendőrőrs munkatársai F. Zsolt 29 éves nyíregyházi lakost, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt bocsátott ki elfogatóparancsot a bíróság.

Agresszív viselkedésével, kiabálással botránkoztatta meg egy kisvárdai vegyesbolt vásárlóit és eladóit egy fiatalember 2015. december 24-én reggel. Mivel cselekményét a kiérkező rendőrök felszólítására sem hagyta abba, a 22 éves anarcsi lakost előállították a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A beregsurányi közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot egy 48 éves ukrán állampolgár 2015. december 24-én éjszaka. Az ellenőrzést végző határrendészek a Schengeni Információs Rendszerből megállapították, hogy a férfit a francia hatóságok körözik, ezért őrizetbe vették, hogy következő nap a Fővárosi Törvényszék elé állítsák.

Záhonynál jelentkezett az országból kilépésre egy ukrán rendszámú kisbusz 2015. december 24-én délelőtt. A határrendészek az utastérben több másik között egy olyan motorblokkot találtak, melyről a Schengeni Információs Rendszerből kiderült, hogy az olasz hatóságok körözik. A motorblokkot lefoglalták, az ügyben eljárást folytató Záhonyi Rendőrkapitányság az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ segítségével veszi fel a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában