Helyi közélet

2015.12.29. 17:45

Visszatekintő - Kéken új egészségügyi centrumot avattak fel

Kék - Modern, korszerű, tágas orvosi rendelő segíti Kék lakóinak egészségügyi ellátását. Az önkormányzat ugyanis úgy döntött néhány éve, hogy a gyógyító munkának otthont adó régi épület felújítása nem gazdaságos.

Kék - Modern, korszerű, tágas orvosi rendelő segíti Kék lakóinak egészségügyi ellátását. Az önkormányzat ugyanis úgy döntött néhány éve, hogy a gyógyító munkának otthont adó régi épület felújítása nem gazdaságos. Épüljön inkább egy olyan, ami megfelel a XXI. századi igényeknek és követelményeknek. Mint Poór Sándor polgármester február 19-i számunkban elmondta, azért is döntöttek egy új egészségügyi intézmény megépítése mellett, mert így egy épületbe kerülhet a háziorvosi ellátás, a védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő is.

– Az új óvoda melletti önkormányzati ingatlanon épült meg a rendelő százszázalékos uniós támogatásból, közel 60 millió forintból. A támogatás a rendelő és a védőnői szolgálat kialakítására vonatkozott, a fogorvosi rendelőt már saját forrásból fogjuk megépíteni – tudtuk meg a település vezetőjétől.

– Az akadálymentesített rendelő felépítésekor érvényesültek az energiahatékonysági szempontok is, a megújuló energiákat napkollektor segítségével nyerik, így olcsóbb lesz az önkormányzat számára az üzemeltetés, a fenntartás – tette hozzá a település polgármestere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában