Helyi közélet

2015.12.30. 13:22

Visszatekintő - Nem volt pánikhangulat

Nyíregyháza - Nem rohamozták meg a boltokat az első vasárnapi zárva tartás előtti szombaton.

Nyíregyháza - Nem rohamozták meg a boltokat az első vasárnapi zárva tartás előtti szombaton.

Túl vagyunk az első olyan vasárnapon, amikor a törvényi szabályozás miatt nem nyithattak ki az áruházak, élelmiszerláncok, üzletek – írtuk március 23-án. Ahogyan az várható volt, minden multi háza táján csend honolt, üresek voltak a boltok előtti hatalmas parkolók. A megyeszékhelyen egyedül a NyírPlazánál volt jele életnek, ám ez elmaradt attól, ami a szombati látogatottságot jellemezte.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon beigazolódik-e a jóslat, miszerint a vasárnapi zárva tartás miatt szombaton tömegek rohamozzák majd meg a boltokat. Egyes üzleteknél – így például a Pazonyi úton található áruházaknál – valóban felduzzadt a vásárlóközönség, csúcsidőben rendőrök segítették a forgalomirányítást, de pánikhangulatot nem tapasztaltunk.

Vásárnapi tilalom

Szabó Gábor éppen a félig megpakolt fémszekeréből rakodta be autójába a percekkel korábban vásárolt élelmiszereket, amikor megszólítottuk. Kérdésünkre, mennyiben alakította át a vásárlási szokását, hétvégi menetrendjét a „vásárnapi tilalom”, így válaszolt:

– Én és a feleségem már nyugdíjasok vagyunk, így nem jelent gondot más napra, mondjuk szombatokra időzítenünk nagyobb vásárlásokat, de azoknak, akik hétfőtől szombatig robotolnak, szerintem hiányozni fognak a hét utolsó napján is nyitva tartó áruházak – mondta.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában