Helyi közélet

2016.01.02. 17:51

Akik szilveszterkor is csak húzták az igát

Nyíregyháza - „Sorrendben ez volt az ötödik alkalom, hogy szolgálatban voltam szilveszterkor.”

Nyíregyháza - „Sorrendben ez volt az ötödik alkalom, hogy szolgálatban voltam szilveszterkor.”

Nem mindenkinek adatik meg, hogy bulizással és pezsgőzéssel, valamint finomabbnál finomabb étkek társaságában búcsúztassa az évet. Vannak, akiknek az esztendő utolsó órái is ugyanúgy telnek, mint bármelyik dolgos hétköznapon. Lapunknak ketten nyilatkoztak: ők szilveszterkor is húzták az igát.

Szolgálatban volt

Lukovics Zsolt tűzoltó őrnagy az év utolsó napján szolgálatot teljesített a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletén teljesített szolgálatot.

– Legutóbb három évvel ezelőtt esett szilveszterkor rám a szolgálat – mondta el lapunk érdeklődésére. Hozzátette: nem esett kétségbe, amikor kiderült, hogy dolgoznia kell az esztendő utolsó éjszakáján is.

– Ez benne van a pakliban. Egyébként sokban nem különbözött ez a szolgálat a többitől, ugyanazokat a feladatokat kell ilyenkor is végrehajtani. Szilveszterkor hat tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztottuk a megye tűzoltóegységeit. A legkomolyabb esemény a nyíregyházi Kincs közben történt, ahol egy lakóház gyulladt ki. Ez volt az óév utolsó beavatkozása is egyben, az oltás áthúzódott az 2016-os év első napjára is – fogalmazott Lukovics Zsolt.

– Természetesen éjfélkor én is átadtam a jókívánságaimat a kollégáknak, ismerősöknek, és a családom tagjainak – árulta el az őrnagy.

Ő felelt az épületért

Bíró Csaba a nyíregyházi városházán töltötte a szilvesztert, aznap éjszaka ő felelt a patinás épület biztonságáért.

– Rutinosnak számítok ezen a téren, hiszen sorrendben ez volt az ötödik alkalom, hogy szolgálatban voltam szilveszterkor. Ilyenkor, ahogy azt most is tettem, néha-néha kisétálok a városháza elé, és rápillantok a bulizókra. Most elmaradt az alkoholmentes pezsgőzés, ha jól emlékszem, két éve fordult az elő, hogy Jászai Menyhért alpolgármesterrel koccintottam – mesélte a nyíregyházi férfi, majd hozzátette: a tűzijátékot megnézte, nagyon tetszett neki.

– Éjfél után felhívtam a húgomat, de a Kossuth téri bulit felügyelő külsős biztonsági őröknek is boldog új évet kívántam – tette hozzá Bíró Csaba, aki azt azért megjegyezte: reméli, a 2016-os szilveszterkor nem rá esik majd a szolgálat.

KM-TG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában