Helyi közélet

2016.01.10. 16:52

Az év agrárembere lehet a timári férfi

Timár - Növénytermesztés kategóriában Pásztor Andrásra is lehet szavazni.

Timár - Növénytermesztés kategóriában Pásztor Andrásra is lehet szavazni.

Javában tart „Az Év Agrárembere” elnevezésű versengés. Az agrotrend.hu által 2014-ben életre hívott díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutassanak be a széles nyilvánosság előtt, akik a hazai gazdaság és a társadalom tartóoszlopai.

Megőrzi függetlenségét

– Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét, és ha valóban csak a teljesítményre fókuszál. Az idén még inkább törekszünk a nyilvánosság elé tárni az agrárium értékeit, bemutatni az ágazatban tevékenykedő kiemelkedő és elismerésre méltó szereplőket. Ennek érdekében a tavalyi kiírás hét kategóriájához képest az idén már tíz kategóriában hirdetünk győztest, s azon felül egy abszolút elsőt – tájékoztatta lapunkat a szervezők egyike, Fodor Mihály.

Esélyes a győzelemre

Örömteli hír Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számára, hogy növénytermesztés kategóriában Pásztor András is esélyes a győzelemre. A Timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetőjére folyamatosan lehet szavazni a www.azevagrarembere.hu oldalon.

– Meglepett, hogy bekerültem a növénytermesztési kategória jelöltjei közé. A versengés indulásakor huszonheten voltunk, ebben a kategóriában már csak hárman maradtunk – avatta be lapunkat a részletekbe Pásztor András, aki szerényen csak annyit tett hozzá: nem hiszi, hogy ő lesz a kategóriájának legjobbja.

– Összesen tíz kategória van, mindegyiknek lesz egy győztese, de hirdetnek majd egy „nagy” győztest is. A most előttem álló kehidakustányi Bóbics László ugyan elég sok szavazattal vezet, de január 31-éig még lehet rám voksolni, ki tudja, mit hoz az élet – mondta a Timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetője.

 


A vállalkozásról

Pásztor András a Timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetője, mellette 450 hektár területen magángazdálkodóként is dolgozik. A Vetőmag és Szárító Kft. közel 3000 hektár integrált gazdálkodását fogja össze. A számára nagyon fontos az összefogás, ez vezette őt a cég kialakításában, jelenlegi működésében és a civil életében is. A vállalkozása 1995-ben alakult a környék gazdáit integrálva, segítve a környezeti és szaktanácsadásban és az inputanyagok biztosításában, valamint a gazdák azon műveleteit, amit ők nem tudnak megvalósítani (pl. talajmunkák, raktározás, szárítás, növényvédelem). Pásztor András és családja a falunapok szervezését és az egyházat is szívesen támogatja. Nemrég alakult a térségben egy roma futballcsapat, őket anyagilag is segítik a sikerek elérése érdekében.


A teljesítmény elismerése

Az agrotrend.hu portál „Az Év Agrárembere” kitüntető díjjal azokat a gazdálkodókat tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért. „Az Év Agrárembere” díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának, ilyetén teljesítményének elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában