Helyi közélet

2016.01.25. 10:09

"Grófnék" tüllsuhogása töltötte be a kastélyt

Kamera forog. Felvétel indul. A helyszín egy impozáns kastély a barokk korból, amelyben esküvőhöz készülődnek.

Kamera forog. Felvétel indul. A helyszín egy impozáns kastély a barokk korból, amelyben esküvőhöz készülődnek. Hatalmas faajtó „enged be” a szőnyeges folyosóra, abból hall nyílik, s királyi pompájú száz fő leültetésére alkalmas díszterem. Itt nem faltól falig, hanem fától fáig érnek a terek. Faragottak a plüssborítású székek, a pultok, a bőrkanapékkal telt kávézóig vezető lépcsők is. A grófi ízlésességgel berendezett 12 szoba egyikében Magera Viktória varázsolja ünnepivé az orcákat. A szó kifejező, az általa hét éve használt airbrush-technika valóban olyan, mintha varázsport fújnának az ember arcára, épp csak nem tenyérből, hanem egy a finom festéket porító szórópisztolyból. - A liquid állagú anyag nem szívódik fel úgy a bőrbe, mint egy átlagos alapozó, szemhéjpúder, ezáltal 24 órán át tartó sminket lehet alkotni és elmarad a maszk-érzés - mondta. Egy sötétre pácolt lábú kárpitos puffal arrébb Király Ibolya bodorít elegánsra egy hajat. A mesterfodrásznak egy évtizede vált munkaeszközévé a fésű, azóta rendszeresen képzi magát. – Gyakorta hosszú hajúak a vendégeim, akiknek romantikus, lágy frizurák állnak igazán jól. Divat most a fonat – teszi hozzá. Utóbbival az ajaki Bóka Barbara is szívesen díszíti az alkalmi kontyokat. Elárulja, ma már nem ritka a rövid hajú menyasszony sem. Izgalmas frizurákat lehet sütni, tupírozni nekik, ezért örömmel vág bele az ilyen kihívásba.


A képre kattintva nyílik a galéria. | Fotó: Janics Attila


Egy emelettel lejjebb aranyszín rúdon szoknyák függeszkednek habosan, tüllösen vagy szaténmód lágy eséssel. Mellettük a mindenkit darázsderekúvá és dekoratív dekoltázsúvá ölelő egyedi tervezésű felsők, amelyek Halász Éva kreativitását dicsérik. A budapesti ruhatervező legfrissebb kollekciójáról így fogalmazott: klasszikus, kicsit királylányos, mesevilágos, érzéki. – A ruháim jellemzően nőiséget hangsúlyozóak, de ízlésesek, mindent takarók. Titok, izgalom van bennük – mondta.

Szobájából sorra széles mosollyal, főszereplői magabiztossággal, „ez gyönyörű”- mondatok kíséretében jöttek ki az egymástól eltérő stílusú és alkatú lányok, hogy Janics Attila fényképezőgépe elé álljanak. A fotográfus célja pályája kezdete óta (17 éve), hogy a visszahozhatatlan pillanatokban megélt érzelmeket kapja lencsevégre. Vallja, a fénykép a kamera mögött álló fejében születik. Fontos számára, hogy a gondolataiban megkomponált fotográfiát úgy kapja el, hogy közben ő maga észrevehetetlen legyen az ünnepen. - A kreatív fotózások alapja pedig, hogy a pár jól érezze magát, többször találkozunk előtte, így kialakul egy bizalmi viszony – feleli a fotóművész. Mellette kamerával Krecz Zoltán, aki Attila biztatására fogott mozgókép-rögzítésbe feleségével, Tomory Szilviával együtt. – Ma a filmszerű felvételek a kedveltek. A klasszikus hosszú videó mellett összevágunk 10 percnyi klipet a legtöbb érzelmet adó képsorokból. Az a vezérfonal, hogy megnézője vágyat érezzen: „De jó lett volna/ vagy lenne újra/ ott lenni.”



A mándoki Forgách Kastély egy részlete ébresztheti rá a kíváncsiskodót, hogy a fent leírtak nem egy barokkori film jelenetei, hanem annak a január 23.-nak a krónikája, amelyet Janics Attila talált ki és hívott életre a fotós munkáiban is tevékenyen résztvevő feleségével, Vezse Edinával karöltve.

Ez pedig a wellness részleg, mely modern eszközökkel felszerelt, de a felújított és októberben átadott műemlékvédelmi épület stílusába illő – mutatja be vendéglátónk szállóját Takács Judit, recepciós, aki a rendezvények szervezését is bonyolítja.

HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában