Helyi közélet

2016.01.27. 16:55

Megőrzik a múltat a jövőnk számára

Tiszavasvári - Rangos szakmai elismerést kapott tavaly a tiszavasvári múzeum.

Tiszavasvári - Rangos szakmai elismerést kapott tavaly a tiszavasvári múzeum.

Sikeres évet zárt 2015-ben a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum. Az 52 éve alapított intézmény 2013-ban kapott magasabb szakmai besorolást. A Nyíri Mezőség múzeumának státuszát ekkor változtatta közérdekű muzeális gyűjteményről területi múzeumra az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az évek óta tartó tudatos munka az elmúlt esztendőben is érzékelhető eredményeket hozott.

Az egyik legfontosabb mérőszáma a látogatószám. A 2015-ös esztendőben a Nyíri Mezőség múzeumának kiállításaira, programjaira több mint tízezren voltak kíváncsiak, a látogatók több mint fele fiatal volt. Az ifjú látogatóknak azért is örülünk különösen, hiszen évről évre egyre több gyermeknek tudjuk átadni a Vasvári Pál Múzeum küldetését, amely egyben hitvallásunk is: „Múlt a jövő kor számára” – tájékoztatta lapunkat Baloghné Szűcs Zsuzsanna, az intézmény vezetője.

Vándorkiállítás, könyvkiadás

Tavaly rangos szakmai elismerést kapott a múzeum a Pulszky Társaságtól az Év Múzeuma pályázaton. A bírálóbizottság elismerő oklevelét érdemelte ki az intézmény a tudatos, stratégiai gondolkodás nyomán kialakított, szakmai bázison alapuló, korszerű technikát alkalmazó, közösségi központú intézményfejlesztésért.

Az intézmény vezetője a tavalyi évet a rangos vándorkiállítások évének tekinti. Két országos jelentőségű tárlat is vendégeskedett a múzeumban.

– Tavaly több ízben is sikeresen pályázott intézményünk. A Nemzeti Kulturális Alap öt pályázatunkat is támogatta, amelynek köszönhetően a rendezvények mellett két könyv is megjelenhetett múzeumunk gondozásában.

- Balogh Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában