Helyi közélet

2016.01.19. 14:55

Pislog, mint a béka a miskolci kocsonyában

A mondás alapjául egy régi legenda szolgál, amelyet sokan sokféleképpen meséltek. Ennek járunk utána miskolci kirándulásunk során.

A mondás alapjául egy régi legenda szolgál, amelyet sokan sokféleképpen meséltek. Ennek járunk utána miskolci kirándulásunk során.

Ha érdekli, mire jutottunk, tartson velünk ön is! Sokszínű kikapcsolódási lehetőséget kínál január utolsó hétvégéjén a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang.

Karneváli hangulat vár

Természetesen nincs szükség békára a közkedvelt téli étel elkészítéséhez, a klasszikus sertéshúsból készült változaton felül viszont számos egyéb íz- és látványvariációval várják a kilátogatókat a téli ünnepen, ahol a kocsonyáé a főszerep. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket.

A délelőtti órákban megérkezünk Miskolcra, majd idegenvezetőnk körbevezet Miskolc belvárosában a nevezetességeket bemutatva. Számos érdekes információt tudhatunk meg a városról és látványosságairól.

A városnézést követően ellátogatunk a Pannon-tenger Múzeumba, ahol többek között a 7,6 millió éves bükkábrányi mocsárciprusokat, valamint a Kárpátok ásványait is megtekinthetjük. Ezt követően igazi karneváli hangulatba merülhetünk a Miskolci Kocsonya Farsangon, ahol több színpadon számos program és koncert nyújt színvonalas szórakozási lehetőséget.

Jöjjön és látogasson el ­velünk Miskolcra, ismerje meg ön is a miskolci legendát!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában