Helyi közélet

2016.02.29. 14:34

A fenntarthatóság ösvényén

Nyíregyháza - Az EuroAdvance Kft. azon dolgozik, hogy hazánk megvalósíthassa az unió energiahatékonysági elvárásait.

Nyíregyháza - Az EuroAdvance Kft. azon dolgozik, hogy hazánk megvalósíthassa az unió energiahatékonysági elvárásait.

A régió cégvezetői és önkormányzati szféra képviselői számára egy igazán előremutató szakmai konferenciát szervezett hétfőre a Szállási úton működő EuroAdvance Kft. Az egész napos fórum előadásainak középpontjában a fenntartható fejlődés, az energiahatékonyság, s ezek által a környezetvédelem állt.

Az esemény házigazdája, az EuroAdvance Kft. ügyvezetője előadásában ismertette azokat a fejlesztéseket és szolgáltatásokat, melyeket egy konzorcium részeként a fenntartható fejlődés érdekében nap mint nap végez, és igény szerint más vállalkozások és önkormányzati vezetők számára is elérhetővé képes tenni.

- Cégünk leszerződött a Nyíregyházi Egyetemmel, így a duális képzés keretein belül hat hallgató a közeljövőben munkába állhat nálunk, és megismerkedhet az EuroAdvance Kft. központi épületének tetején felszerelt napelemes cellák működésével, az energiaültetvényünkkel, valamint a brikettel fűtött kazánunkkal - mondta Szuhóczky Gábor ügyvezető, aki szerint az általuk üzemeltetett napelemes rendszer háromnegyed év alatt megtermeli azt az energia mennyiséget, melyet azelőtt egy év alatt sikerült előállítaniuk. Hozzátette: tévhit, hogy a napelemek a legnagyobb melegben érzik jól magukat, azaz termelik a legtöbb energiát.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 1-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában