Helyi közélet

2016.02.07. 17:41

A tavaszra készültek télen a diákok

Rakamaz - A horgászat módszereivel ismerkedhettek meg a rakamazi fiatalok.

Rakamaz - A horgászat módszereivel ismerkedhettek meg a rakamazi fiatalok.

A „Horgász-suli” program keretében egyre több általános iskolában már télen is megjelennek a horgászok, hogy szakköri foglalkozáson megismertessék az alsó tagozatos diákokat a horgászat alapjaival.

A legősibb horgászkészség

Biri Imre, a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesület alelnöke, a Horgász-suli program ötletadója és lelkes szervezője az elmúlt évben már tartott egy foglalkozást a horgászat történetéről az őskortól a XXI. századig, a napokban pedig a horgászat módszereit mutatta be a rakamazi ifjaknak.

– Először az elmúlt óra anyagát vettük át, és mindenki elkészítette az egyik legősibb horgászkészséget, egy halfogó pecek szereléket. A pecek kialakítására a gyerekek fogvájó pálcikát csiszoltak a kívánt formára, majd egy lófarok szőrét kötötték rá zsinór gyanánt. Az eszköz használhatóságát rögtön mindenki ki is próbálhatta a kis akváriumban – mesélte a foglakkozásról Biri Imre.

A teljes cikk a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában