Helyi közélet

2016.02.02. 08:15

Aszfaltot ígértek, maradt minden a régiben - mindennapi viselet lesz a gumicsizma?

Nyíregyháza - Időnként a vízen járást gyakorolják a lakók a megyeszékhely belterületének földútjain. Sok a gond a belterületi földutakkal Nyíregyházán, s olvasóink nemegyszer keresnek meg bennünket a járhatatlan utcákra panaszkodva.

Nyíregyháza - Időnként a vízen járást gyakorolják a lakók a megyeszékhely belterületének földútjain. Sok a gond a belterületi földutakkal Nyíregyházán, s olvasóink nemegyszer keresnek meg bennünket a járhatatlan utcákra panaszkodva.

– Reméljük, a városvezetés nem várja meg, hogy a gumicsizma váljon mindennapi viseletté, és az útfelújítási beruházások hamarosan oda, azokba az utcákba is elérnek, ahová már évek óta ígérik – írta meg nemrég szerkesztőségünknek az egyik előfizetőnk, részletesen elpanaszolva, hogy Borbányán például, a Szíjgyártó utcában a lakók már régen küzdenek a földút jelentette problémákkal.

Télen-nyáron rossz

Hiába ígérte meg korábban a városvezetés, hogy aszfaltborítást tesznek ide is, minden marad a régiben. Ha jön egy heves zápor, vagy elolvad a hó, annyi víz áll meg az utcában, hogy még a járda egyes szakaszait is ellepi. Nyáron viszont a járművek felkavarta por miatt bosszankodnak a szellőztetni képtelen utcabeliek.

– A földutak és útalapos utak karbantartását az időjárástól függően folyamatosan végzi társaságunk – mondta el megkeresésünkre Szabó Edina, a NyírVV Kft. sajtóreferense. – Nyíregyháza szórt településszerkezetéből adódóan az általunk kezelt úthálózatnak mindössze 45 százaléka szilárd burkolatú, a fennmaradó, mintegy 330 kilométert kitevő útszakaszok pedig stabilizált utak, illetve földutak. A teljes úthálózat aszfaltozása sajnos még több évtizedet is igénybe vehet.

Azért van előrelépés

– Ám az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk a földutak burkolására, s 2015-ben már 16 utca kapott aszfaltborítást. Borbányán tavaly a Bazsalikom, a Harangozó és a Nárcisz utca burkolására került sor, egy évvel korábban pedig a Számadó utcát tettük rendbe. Nagyszálláson az egyik legfontosabb összekötő útra, a Mérő–Majoranna utcára került aszfalt, s itt a csapadékvíz elvezetése érdekében útszegély és egy szikkasztókút is épült – tudtuk meg Szabó Edinától.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában