Helyi közélet

2016.02.10. 09:05

Balog Zoltán: értelmes, mélyreható párbeszéd volt a keddi tárgyalás

Budapest - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között.

Budapest - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között.

Balog Zoltán miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, korábban több mint 220 iskolában tartottak fórumokat. Ötezer javaslat érkezett, amelyek elsősorban hiányosságokat soroltak, és ezeket a visszajelzéseket a megbeszéléseken is felhasználták.

A miniszter elmondta, hogy határidőket szabtak, és nincs olyan ügy vagy tabutéma, amelyről ne tudnának beszélni.

Balog Zoltán sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) távol maradt a tárgyalásoktól, de újra meghívják majd a szervezetet.

Beszélt arról is, hogy folyamatos a vita a poroszos, frontális oktatás és a kompetencia alapú között, de ma az inga szerinte az utóbbi felé tér ki.

Hozzátette: meg kell találni a megfelelő arányt, és közölte: a Nemzeti Alaptantervbe túl sok mindent tettek bele, túl nagy az óraszám, ugyanakkor a megoldás nem feltétlenül a tananyag csökkentése, hanem másfajta elosztása.

Hozzáfűzte, hogy vannak olyan országok is, amelyekben kilencosztályos általános iskola működik.

- MTI -


Budapest – Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő igazgatói kártyát – többek között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában