Helyi közélet

2016.02.28. 13:06

Évet értékelt a kisvárdai polgárőrség

Kisvárda - Fehér asztal mellett, ünnepélyes keretek között zárta az elmúlt esztendőt közgyűléssel a polgárőr egyesület Kisvárdán

Kisvárda - Fehér asztal mellett, ünnepélyes keretek között zárta az elmúlt esztendőt közgyűléssel a polgárőr egyesület Kisvárdán

Rubócziki István járási koordinátor megköszönte a munkát, a kisvárdai egyesület jól dolgozik, javasolni is fogja, hogy az év polgárőr városa elismerésre jelöljék az egyesületet. Az egyesület 52 fővel látta el szolgálatait, aminek tervezését 2 havonta tartott vezetőségi üléseken beszélték meg, az igényekhez rugalmasan alkalmazkodva. A források közt a város támogatása mellett az adók 1%-os felajánlása, és a pályázati pénzek adták a működtetés alapját. Az OPSZ keretéből két segédmotort kapott a csapat, így a mozgástér is megnőtt. A városhoz és a lakossághoz kötődés jegyében egy emlékfát ültettek el a Tompos úti lakótelepen.

A rendezvénybiztosítások között meg kell említeni, hogy az NB2-es focicsapat meccseit szép számú szurkoló látogatja, emellett a nyári színházi találkozók és a Szent László napi események jelentenek nagyobb kihívást, mint más városok esetében várható. A városhatárban áthaladó nagy forgalom, valamint a Várfürdő látogatottsága jelenthet még feladatot.

Major Tamás önkormányzati képviselő megköszönte a munkát, elmondta, hogy az önkormányzat támogatni fogja továbbra is a polgárőröket, és felajánlotta, hogy térítésmentesen igénybe vehetik rendezvények és gyűlések céljára a önkormányzat oktatási centrumát. Két jól dolgozó polgárőrnek éves fürdőbelépőt adott át jutalmul.

Barnai Sándor rendőrkapitány megköszönte a munkát, amit a polgárőrök végeznek, pontosan tudja, mennyit dolgoznak, mert napi kapcsolatban vannak. Elkészült a kapitányság felújítása, ezért a polgárőr iroda is használható már. Az alakítás alatt lévő városrendészetbe is be fognak tudni kapcsolódni a polgárőrök, ami javítja majd a város lakóinak biztonságérzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában