Helyi közélet

2016.02.25. 14:35

Három új nagyrendezvény lesz idén Nyíregyházán - A színházigazgatóról is szó esett a közgyűlésen

Nyíregyháza - A polgármester felolvasott egy részletet a színház művészeti tanácsának hozzá intézet leveléből is, amely szerint "hat hónapig bizonytalanság, kiszolgáltatottság, most pedig nyugalom és megkönnyebbülés jellemzi a társulat tagjainak hangulatát".

Nyíregyháza - A polgármester felolvasott egy részletet a színház művészeti tanácsának hozzá intézet leveléből is, amely szerint "hat hónapig bizonytalanság, kiszolgáltatottság, most pedig nyugalom és megkönnyebbülés jellemzi a társulat tagjainak hangulatát".

- Három új nagyrendezvénnyel bővül idén Nyíregyháza éves kulturális programsorozata - erről a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely közgyűlése döntött csütörtöki ülésén.

Ulrich Attila, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, hogy új programként május 27-28-án táncművészeti fesztivált, szeptember 3-án repülőnapot, november 26-án pedig pálinkanapot rendeznek.

Idén háromnaposra bővül a Városnapok rendezvénye, amelyet május 6. és 8. között tartanak meg, és kétnaposra a Tirpák Fesztivál, amelynek időpontja szeptember 24-25. lesz - tette hozzá.

Ismét megrendezik - augusztusban - a Cantemus Kórusfesztivált, ahová ezúttal is világ legnevesebb együtteseit várják. A már hagyományosnak számító, Helló Nyíregyháza elnevezésű rendezvényt április 22-én, a Gyermeknapot május 29-én, a Múzeumok éjszakáját június 25-én, az Évbúcsúztató rendezvénysorozatot pedig november 27. és december 31. között tarják majd meg.

A nyíregyházi önkormányzat idén 32 millió forintot költ költségvetéséből a nagyrendezvények szervezésére, és egymillió forint céltartalékkeretet is létrehozott. A Cantemus Kórusfesztivált pedig külön alapból, 6 millió forintból szervezik meg.

A Vidor Fesztivált - melyet idén augusztus 26. és szeptember 3. között tartanak - szintén külön forrásból szervezik, az összeg az önkormányzati fenntartású Móricz Zsigmond Színház költségvetésében szerepel.

A színház február 9-én indoklás nélkül felmentett igazgatójának, Schlanger Andrásnak az elbocsátása is napirendre került a közgyűlés csütörtöki ülésén, Kovács Ferenc polgármester azonban itt sem nevezte meg a felmentés okát. Annyit mondott, hogy szükséges és jogszerű intézkedést hozott, mert olyan helyzet adódott, amikor élnie kellett az indoklás nélküli felmondás lehetőségével.

Felolvasott egy részletet a színház művészeti tanácsának hozzá intézet leveléből is, amely szerint "hat hónapig bizonytalanság, kiszolgáltatottság, most pedig nyugalom és megkönnyebbülés jellemzi a társulat tagjainak hangulatát".

- MTI -

Continental Arena lett a bujtosi új neve

Nyíregyháza. Csengőszóval kezdődött, harangszóra ért véget a nyíregyházi közgyűlés kétórás nyílt ülése.

Párthovatartozástól függetlenül üdvözölték a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának kezdeményezését:

– Cégünk a Continental vállalatcsoport tagja, amely egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. Ipari társaságunk Nyíregyháza jelentős potenciálját képviseli. Ott végezzük a tevékenységünket, ahol 54 éve elkezdődött az ipari gumi gyártása. Munkatársaink között sokan vannak olyanok, akiknek a nagyszülei és a szülei is ezen a területen dolgoztak – fejtegette Jókay László. Majd bejelentette: – Kihasználva a társasági adótörvény lehetőségeit, a ContiTech Magyarország Kft. legalább 5 éven keresztül évi 250 millió forint támogatásban részesíti a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.-t. Megállapodásunk szerint a bujtosi csarnok a Continental Arena nevet viseli a jövőben.

Bővebben a Kelet-Magyarország 2016. február 26-i számában és a www.kelet.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában