Helyi közélet

2016.02.18. 18:59

Hazatértek Nürnbergből

Nyíregyháza - „Mindenki minket akart, igazolván, hogy hitele van a magyar ízeknek.”

Nyíregyháza - „Mindenki minket akart, igazolván, hogy hitele van a magyar ízeknek.”

Egy komoly összefogásnak köszönhetően vehetett részt a Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete február 10–14 között a híres Bio Fach-on. A nagy múltú nürnbergi biotermék-kiállításon és vásáron a nyíregyházi székhelyű egyesület kiállítóként jelent meg, önálló standjukon a megyebeli ökogazdálkodók mellett a határokon túli tagtársaik termékeit, technológiai, innovatív eredményeit mutatták be, még hozzá nagy sikerrel.

– A Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete és édestestvére, az Ökológiai Termék-előállítók Klasztere ismét magasra tette a minőség mércéjét – számolt be a Bio Fach-on frissen szerzett élményeiről dr. Ratkos József, az egyesület elnöke.

– Immáron sokadik alkalommal keltettük fel családi gazdálkodóink zamatos és egészséges termékeik szemre is tetszetős arzenáljával a vásárlátogató szakmabeliek érdeklődését. Az egyszerűségében nagyszerű magyar stand a kiállításra belépők szemében igazi látványosság volt, ahol hízelgő érzés volt magyarnak lenni. Mindenki minket akart, igazolván, hogy hitele van a magyar ízeknek a sok esetben szinte vízzé devalválódott termékajánlatok palettáján – folytatta a „keleti” kiállítók vezetője.

Elképedtek az ízektől

– De a mieink, a többi magyar kiállító is elképedt, mikor megkóstolta a beregi, szabolcsi, szatmári finomságokat és bajtársaink, segítőink lettek a közellátásért vívott küzdelemben, mely ars poeticánk szerves része.

KM-GB

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában