Helyi közélet

2016.02.21. 14:32

Iránytű a pénz világában

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A jelentkezők száma évről évre stabilan növekszik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A jelentkezők száma évről évre stabilan növekszik.

Évről évre egyre több iskola és település jelentkezik a kisdiákok pénzügyi ismereteinek fejlesztését célzó K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: az idén már 21 település 25 iskolájának tanulóit mozgatta meg a verseny.

Az általános iskolásoknak szóló versengés legfőbb célja, hogy minél több diák pénzügyi oktatásához járuljon hozzá, ezzel is segítve, hogy azok az élet pénzügyi kérdéseiben is jól boldoguló, felkészült felnőttekké válhassanak. A verseny meghirdetésének első évében, 2010/11-ben, mindössze 89 általános iskola tanulója jelentkezett a versenyre. Ez a szám azóta is, évről évre stabilan növekszik. Az idén – ismét rekordot döntve – már 443 iskola tanulóját mozgatta meg a viadal. Ennek eredményeként mintegy 6000 általános iskolás gyerek jelentkezett és töltötte ki az első, online forduló feladatait. A korosztályok közül a legtöbb nevezést az 5–6., majd a 3–4. osztályos csapatok küldték be, térség szerint pedig Észak-Magyarország volt a legaktívabb.

Többen, mint tavaly

A megmérettetés népszerűségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jól jelzi, hogy ebből a megyéből több település és több iskola vett részt a versenyben, mint tavaly, szám szerint 21 település 25 iskolájából 45 csapat nevezett. A megye legaktívabb városa Nyíregyháza lett, innen 10 csapat jelentkezett a versenyre. Horváth Magyary Nóra, a Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja elmondása szerint a valós élethelyzetekre épülő feladatok nem elsősorban a gyermekek matematikatudását teszik próbára.

– Évről évre arra törekszünk, hogy valós, a hétköznapi életben is előforduló szituációkra építsük a feladatokat, mint amilyen egy iskolai kirándulás vagy egy lakásfelújítás. Ezeken a példákon keresztül könnyebben megértik a gyerekek a pénzügyi fogalmakat – tájékoztatta lapunkat Horváth Magyary Nóra.

KM

A teljes cikk elolvasható a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában