Helyi közélet

2016.02.29. 16:40

Jó mederben haladnak a vízitúrázók

Nyíregyháza - Uniós pályázatnak köszönhetően újulhatnak meg a kikötők, de nem pusztán csak a Tisza mentén.

Nyíregyháza - Uniós pályázatnak köszönhetően újulhatnak meg a kikötők, de nem pusztán csak a Tisza mentén.

Tiszta vizet öntött a pohárba dr. Baráth Etele a megyeházán:

– Nem kizárólagosan olimpiában gondolkodunk, a szövetségünk nem csak a versenysportra koncentrál – szögezte le a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. Majd rátett egy lapáttal:

Tizenegy ponton újítanak

– Stratégiánk szerint a versenysportban elért sikerek megtartása és erősítése mellett egyre több figyelmet fordítunk a szabadidősportra. Ezzel persze tovább nőhet a kajak-kenuzás népszerűsége. Olyan konzorcium összpontosul a kezünkben, mellyel az ország vízitúra útvonalai újulhatnak meg. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szálláshelyek csillagozásához hasonlítható lapátos minősítési rendszer alapján vízitúra megállóhelyek épülnek ki.

A már meglévő és a jövőben létesülő megállóhelyek minősítését a szövetségünk végzi – jegyezte meg dr. Baráth Etele. Összesen tizenegy ponton korszerűsítenek a megyében.

A hétfői szakmai egyeztetésen elhangzott, hogy nem csak a Felső-Tiszát érinti a projekt, ez a beruházás gerincét adja. Ezen kívül a Túr és a Szamos mentén is várható infrastrukturális fejlesztés, ami a vízitúrázók és az ott élők javát egyaránt szolgálja majd. A szándéknyilatkozat után a tettek mezejére léphetnek.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában