Helyi közélet

2016.02.10. 12:33

Közönségdíj a győztesnek

Nyíregyháza - Zsúfolásig megtelt hétfő este a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola hangversenyterme.

Nyíregyháza - Zsúfolásig megtelt hétfő este a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola hangversenyterme. A nagy érdeklődés nem egy világhírű művésznek szólt, hanem a középiskola növendékeinek, akik azonban lehetnek még népszerű koncerttermek fellépői. Közel húsz esztendős hagyomány már ugyanis a középiskola zeneművészeti tagozatán, hogy a félévi vizsgameghallgatáson legjobban szereplő növendékek úgynevezett pályázati hangversenyen is bemutathatják tudásukat.

A koncert nyitányaként dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere mondta el gondolatait. Utalt a tehetség fontosságára, de utalt arra is, hogy az valamennyi szakmában, hivatásban meghatározó legyen szó zenészről képzőművészről vagy éppen kőművesről. A nézők magas számával kapcsolatban megjegyezte, kinőtte már a középiskola nagytermét ez a pályázati koncert, nagyobb helyszínen több városlakó gyönyörködhetne a tehetséges növendékek zenei produkciójában.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2016. február 10-i számában vagy a kelet.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában