Helyi közélet

2016.02.16. 17:26

Osztálykirándulást nyert a győrteleki diák

Győrtelek - Több mint kétezer pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára.

Győrtelek - Több mint kétezer pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. októberben hirdette meg „Álomút” címmel a harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett. A hét tagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába. A díjazottak kedden vették át jutalmaikat a társaság budapesti központjában.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, ezért hirdettük meg ismét a rajzpályázatunkat általános iskolás gyermekeknek – mondta az ünnepélyes díjátadáson Marczin Bence kommunikációs osztályvezető.

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is.

Dr. Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató megjegyezte:

– Bízunk benne, hogy a 2016/2017-es évben még több embert elér pályázatunk. Az idei évben az osztálykirándulással díjazott gyermekek alkotásait egy évig az iskolájukhoz legközelebbi mérnökségünk útellenőri járművén lehet látni.

A zsűri által legjobbnak ítélt 52 pályaművet a Magyar Közút Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta. Összesen 25 596 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Szegedi Emma, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola 2. osztályos tanulójának Világút című képe kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

Osztálykirándulásokat nyertek:

1-2. osztály: Őze Csanád (Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes)

3-4. osztály: Millich Marcell (Sombereki Általános Iskola és AMI, Somberek)

5-6. osztály: Zsákai Gerda (Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI, Szombathely)

7-8. osztály: Csürök Vivien (Győrteleki Fekete István Általános Iskola, Győrtelek)

Gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Raíz Tamás (Rákóczi Julianna Általános Iskola, Sajóhídvég)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában