Helyi közélet

2016.02.04. 13:21

Új eszközöket nyertek pályázaton a megyei önkéntes tűzöltók

Nyíregyháza - 2015-ben már nemcsak az önkéntes tűzoltó egyesületek, hanem az önkéntes mentőszervezetek is pályázhattak felszerelésekre a BM OKF és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton.

Nyíregyháza - 2015-ben már nemcsak az önkéntes tűzoltó egyesületek, hanem az önkéntes mentőszervezetek is pályázhattak felszerelésekre a BM OKF és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton. A két területen szerepet vállaló önkéntesek a megyénkben összesen huszonhárom millió forintot fordíthattak képzésekre, működésre és eszközvásárlásra. A védő-és szakfelszerelések fennmaradó részét csütörtök délelőtt vehették át Nyíregyházán, a katasztrófavédelem Kőlaposi raktárbázisán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tizenegy pályázatot nyújtottak be az önkéntes mentőszervezetekben szerepet vállaló civil szerveződések, akik több millió forint értékű támogatásban részesültek. A támogatási összegekből technikai eszközöket, például szivattyúkat, csónakmotort, halradart, száraz búvárruhát, szerszámkészletet, evezőket, mentőmellényeket, védőruhát, védőeszközöket szerezhettek be, valamint oktatási és üzemanyag költségeket számolhatnak el – mondta el Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a csütörtöki eszközátadáson.

A megyei polgári védelmi főfelügyelő a szakterületéhez kapcsolódó mentőszervezetekről tájékoztatta a sajtó képviselőit. Gyenge László tű. alezredes ebben hangsúlyozta: a tűzoltás mellett a polgári védelemnél is erősödött az önkéntesség, mára elmondható, hogy a megyei mentőszervezet mellett mind a tizenhárom járásban már működnek önkéntes mentőcsoportok, megindult a települési szerveződés is, már ötvenöt helyen alakultak meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül a megyében lévő harmincegyből, huszonkettő pályázott sikeresen, közöttük tizenhét millió forintot osztottak szét, a három önállóan beavatkozó egyesület pedig további forrásokat kapott – erről már a megyei tűzoltósági főfelügyelő beszélt.

Leskovics Zoltán tű. alezredes hozzátette: az országban már harminc önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület működik, közülük három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában