Helyi közélet

2016.03.02. 13:42

A felolvasás maratonistái

Nyírbátor - Hagyományt teremtett a nyírbátori nőegylet a Wass-estjével.

Nyírbátor - Hagyományt teremtett a nyírbátori nőegylet a Wass-estjével.

„A magyar összefogásra épülő szépirodalmi ünnep” az idén is ezreket mozgatott meg: összesen hat­vannyolc közösség vállalta, hogy együtt idézi meg, olvassa fel Wass Albert és más magyar író és költő műveit.

Helyi szerző könyvbemutatója

A tengerentúlról Los Angeles, New York, Calgary csatlakozott, Erdélyből Koltó és Nagybánya, Felvidékről Érsekújvár, Délvidékről Zenta, Kárpátaljáról Ungvár és a belső-magyarországi helyszínek csatlakoztak a programhoz – összegzett Hegedűs Gergely András, a Wass-maraton országos főszervezője.

– Az anyaországi helyszínek között immár harmadik alkalommal szerepelt a nyírbátori közösség, amit a helyi nőegylet alkotott csapattá – újságolta Balla Istvánné szervező. Közel hatvanan foglaltak helyet a hallgatóság soraiban. A bátor felolvasók a kárpáti havasok mítoszvilágáról, közép-európai sorskérdésekről, a mezőségi magyarság ezer évéről és az emigrációba kényszerítettek kitaszítottságáról szóló műveket mutatták be. Elhangzott az Üzenet haza című vers is az egyik nagykárolyi Wass-rajongó tolmácsolásában, a Szentendréről érkezett vendégek egyike pedig mozaikokat olvasott Wass Albert életművéből.

– Kedves, visszatérő szereplők a református általános iskola tanulói. A kislányok sikeresen mutatkoztak be a pár napja rendezett törökszentmiklósi Wass Albert versmondó versenyen is, akik a nyírbátori maraton közönségét az életkorukat feledtető mély átélésükkel varázsolták el – említette Balla Istvánné.

A felolvasóesten mutatták be a 19 éves nyírbátori fiatalember, Vékony Csongor Levente első könyvét, melynek címe: „Amikor az ember gondolkodása érni kezd (avagy álomban élve)”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában