Helyi közélet

2016.03.17. 09:20

"A Lakszöv megint utólag kívánja értesíteni a tagságot a választásokról"

Nyíregyháza - Február végén <a href="http://www.szon.hu/valasztasok-ele-nez-a-lakasszovetkezet/3014538" target="_blank">a közelgő tisztújításról cikkezett a Szabolcs Online</a> a Nyíregyházi Lakásszövetkezettel kapcsolatban - írja olvasónk. - Az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatai ellentmondani látszanak a cikkben leírt eljárásrendnek. A legutóbbi választásnál például, 2011-ben, csak utólag, az éves beszámoló kiküldésekor tudtuk meg, hogy újra megválasztották a jelenlegi ügyvezető elnököt.

Nyíregyháza - Február végén a közelgő tisztújításról cikkezett a Szabolcs Online a Nyíregyházi Lakásszövetkezettel kapcsolatban - írja olvasónk. - Az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatai ellentmondani látszanak a cikkben leírt eljárásrendnek. A legutóbbi választásnál például, 2011-ben, csak utólag, az éves beszámoló kiküldésekor tudtuk meg, hogy újra megválasztották a jelenlegi ügyvezető elnököt.

Olyan küldöttről is tudok, aki a küldöttgyűlésen értesült arról, hogy voksolás lesz. Az én olvasatomban a Lakszöv megint utólag kívánja értesíteni a tagságot a választásokról, holott a lakásszövetkezetről szóló törvényben tudomásom szerint nem ez szerepel.

A bíró szerint mi dönt(het)ünk

Az sem mindegy, hogy jól tájékozott vagy jól bevált küldöttekről beszélhetünk-e. Némelyik sem a törvényt, sem az alapszabályt nem ismeri, máskülönben tisztában lennének a feladataikkal. További érdekesség, hogy a felügyelőbiztos 2013 decemberében lemondott, azóta a helyettese tölti be a feladatkörét. A kialakult helyzetre való tekintettel nem értem, miért nem tartottak időközi választást.

A cikkben az is szerepelt, hogy a jelölő bizottsági tagok „nyakukba veszik a várost”, bejárják a körzeteket. Közel 20 évig voltam házbizottsági elnök, engem egyszer sem keresett fel ez ügyben senki!

A korábbi tárgyaláson a bíró azt mondta: „önök döntenek”, vagyis mi, tagok befolyásolhatjuk a dolgok alakulását. Kérdezem én, mégis hogyan, mikor, miről? Ahhoz, hogy legalább a küldötteken keresztül artikulálhassuk a véleményünket, minimum tudnunk kellene, hogy ki az adott körzet megválasztott küldötte, ám erről átfogó, teljes körű listát nem láttunk még.

Nyitott kérdések

Kérdések sokasága merül fel bennem. Kik és mennyien lehetnek elnök-, felügyelőbiztos- és biztoshelyettes-jelöltek? Milyen végzettség, szakmai tapasztalat szükséges hozzá?

Mikor tudhatjuk meg a jelöltek neveit? Mikor volt vagy lesz küldöttválasztás, és mikor, hogyan kívánják erről a tagságot értesíteni?

- Demeter Sándorné, Nyíregyháza -


Nyíregyháza - Jól tájékozott küldöttek döntenek majd az új tisztségviselők személyéről a nyár folyamán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában