Helyi közélet

2016.03.02. 18:13

A művészeteket támogatják a vendégek

Nyíregyháza - A jótékonysági esten az iskola növendékei adnak műsort.

Nyíregyháza - A jótékonysági esten az iskola növendékei adnak műsort.

Szinte minden napra jut valamilyen program a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában. Tegnap nyitották meg a képző- iparművészeti tagozat pályázati kiállítását, az ünnepségen az egyik diák átvehette az Universitas-gyűrűt. Március 3-án 10 órától a népzene szakos növendékek mérhetik össze ügyességüket az oktatási intézmény hangversenytermében.

Gyűrű a népzenésznek is

A népzenészek között is gazdára talál az Universitas-gyűrű, ezt az elismerést az idén Richter Pál, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenei tanszékének vezetője adja majd át.

A munka mellett jut idő egy kis kikapcsolódásra is, ­ugyanis művészeteket támogató jótékonysági estet rendez az oktatási intézmény március 5-én 19 órától a nyíregyházi Kemence Csárdában. Az est fővédnöke dr. Kovács Ferenc polgármester, védnökei Szakály György, Kossuth-díjas balettművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora és Eredics Gábor, Kossuth-díjas népművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 2-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában