Helyi közélet

2016.03.11. 15:09

Együtt-sajtótájékoztató: Nyíregyházán semmibe veszik a bírósági döntéseket

Nyíregyháza - Dr. Helmeczy László és Lövei Csaba a nyíregyházi közpénzek körüli ügyekről tartott sajtótájékoztatót.

Nyíregyháza - Dr. Helmeczy László és Lövei Csaba a nyíregyházi közpénzek körüli ügyekről tartott sajtótájékoztatót.

Komoly személyiségi jogokat sért, s tulajdonosi felelősséget is felvet, hogy az első és másodfokú bírósági döntést semmibe véve a NYÍRVV Kft. – ahelyett, hogy visszaállította volna Orosz Zoltán vezető raktáros munkaviszonyát – megfelelő végzettség hiányára hivatkozva újból felmondott neki – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László, a megyei közgyűlés tagja, majd így folytatta: tette ezt egy olyan vezető, aki vesztegetés és közokirat hamisítás miatt jelenleg is vádelhalasztás alatt áll, s nincs erkölcsi bizonyítványa. Nagy Miklós (a Város-kép Kft. korábbi alkalmazottja, a szerk.) elbocsátásáról elmondta: a sajtóban üzentek neki, hogy ügyfele tartozik a Város-kép Kft-nek, csak azt nem írták meg, hogy az ítéletet itt is semmibe vették. S mivel végrehajtást kellett kérni, ami jelentős többletköltséget okozott, addig nem lehet továbblépni, amíg ennek a mértéke nem tisztázódik. Dr. Helmeczy László arról is beszélt, hogy panaszt tettek a fürdőben megvert vállalkozó ügyében. Ennek a nyomozó hatóság helyt adott, s a nyomozás folytatódik.

Reagálás

A Város-kép Kft. álláspontja szerint Nagy Miklóst – Dr. Helmeczy László állításával szemben - a társaság nem bocsátotta el, hanem maga mondott fel. Több mint 4 millió forintot kellene visszafizetnie, s a cég álláspontja szerint Nagy Miklós a védőjével, dr. Helmeczy Lászlóval együtt a Kúria tavaly nyári ítélethirdetése óta pontosan tudja: a jogtalanul felvett milliók visszajárnak. Mivel idestova 1 éve nem tesznek eleget egy megváltoztathatatlan ítéletnek, ezért Nagy Miklós ellen végrehajtással éltek. A NYÍRVV Kft. — bár nem ért egyet az ítéletben foglaltakkal és a törvényes határidőn belül felülvizsgálattal fordul a Kúriához — mégis helyreállította a volt munkavállaló, Orosz Zoltán munkaviszonyát. Személyiségi jogi sérelem ezért nem áll fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában