Helyi közélet

2016.03.16. 12:52

Készülőben a turisztikai csomagok Nyírbátorban

Nyírbátor - A turisztika, a gasztronómia és a fesztiválszervezés adta a központi témáját a Magyar Fesztivál Szövetség Észak-Alföldi Regionális Szakmai Napjának, melyet a közelmúltban rendeztek meg a Báthori Várkastélyban.

Nyírbátor - A turisztika, a gasztronómia és a fesztiválszervezés adta a központi témáját a Magyar Fesztivál Szövetség Észak-Alföldi Regionális Szakmai Napjának, melyet a közelmúltban rendeztek meg a Báthori Várkastélyban. Az eseményre a Magyar Fesztivál Szövetség tagjai és a Nyírbátori Kulturális Központ dolgozói mellett a régióban tevékenykedő turisztikai szakembereket, utazási irodák képviselőit, szállásadókat és a művelődési intézmények szervezőit hívták meg.

A szakmai napon megjelenteket először Elekes Zoltán, a fesztivál szövetség alelnöke köszöntötte, majd a rendezvényt Máté Antal nyírbátori polgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében kitért többek között a rendszerváltás előtti időszak fesztiválszervezése és finanszírozása mellett a jelenlegi, már meglévő fesztiválok minőségének fokozatos javítására is.

A szakmai konferencia elsődleges célja az volt, hogy a fesztivál-, rendezvény- és konferenciaszervezők, a szállásadók, a vendéglátásban dolgozók egymás munkáját, rendezvényeit megismerve, egymást segítve tematikus turisztikai csomagokat tudjanak összeállítani, ezzel is erősítve a szálláshelyek kapacitásának jobb kihasználását, a rendezvények, fesztiválok látogatottságának növelését. Ezeket az alapelveket előtérbe helyezve tartott előadást a nyírbátori Kulturális Központ vezetője, Vona Éva, aki a nyírbátori fesztiválok bemutatásával segítette a szakmai napon megjelent kollégák szervezői munkáját.

Pályázati lehetőségek

A szakmai konferencia jó lehetőséget biztosított arra, hogy a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület munkáját és küldetését is megismerhessék a jelenlévők, illetve tájékoztatást kapjanak a Nemzeti Kulturális Alap idei pályázati lehetőségeiről. KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában