Helyi közélet

2016.03.04. 18:25

Ne hagyjuk az utolsó napokra az ügyintézést!

Nyíregyháza - Fontos teendők az agráriumban: e-monitoring és AKG-hiánypótlás.

Nyíregyháza - Fontos teendők az agráriumban: e-monitoring és AKG-hiánypótlás.

Adatszolgáltatási kötelezettségük van azoknak, akik tavaly az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaptól (EMVA) vagy az Európai Halászati Alaptól (EHA) támogatást kaptak – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága, majd hozzátették: ezeknek az ügyfeleknek e-monitoring adatszolgáltatási kötelezettségük van, melyet március 4-éig (péntek éjfélig) kell teljesíteniük, erre pedig csak elektronikus úton nyílik lehetőség.

Aki nem tesz eleget, vagy késedelmesen, nem az előírt módon teljesíti kötelezettségét, az mulasztási bírsággal sújtható – figyelmeztet a megyei igazgatóság a közleményében.

Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG) felhívásra tavaly év végén pályázatot benyújtó ügyfelek egy részének is fontos teendője van még: a horizontális ültetvény tematikus előíráscsoport esetében (a hagyományos gyümölcsös fenntartása előírás választása, valamint a dió, szelídgesztenye, szőlő kivételével) a támogatás igénybevételére az az igénylő jogosult csak, aki rendelkezik a földterület fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal által kiállított hatósági bizonyítvánnyal arról, hogy a teljes ültetvény életkora a támogatási kérelem benyújtásának évében nem több mint húsz év. Ehhez a megyei kormányhivatal hatósági bizonyítványt állít ki, és egyidejűleg megküldi azt az igénylő részére.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 4-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában