Helyi közélet

2016.03.03. 16:41

Olvasói levél - Átgázoltak határokon, törvényeken

Vásárosnamény - A migránsok térjenek haza, és építsék újjá az országukat, ahogy mások is tették!

Vásárosnamény - A migránsok térjenek haza, és építsék újjá az országukat, ahogy mások is tették!

1945 tavaszára már eldőlt, hogy a németek a háborút elvesztették. A náci fenevadat azonban nehéz volt térdre kényszeríteni, harcolni akart az utolsó emberig, az utolsó töltényig. Emiatt aztán az angol és amerikai repülőgépek bombák ezer tonnáit szórták a német városokra. Hasonlóképpen, a keletről érkező többmilliósra duzzadt szovjet hadsereg tankok és a hírhedt katyusák ezreivel porig rombolta az ország túlnyomó részét.

Látva a helyzet tarthatatlanságát, bunkerének mélyén főbe lőtte magát a diktátor, ezzel lett vége a világégést okozó 2. világháborúnak.

Jól sikerült az újjáépítés

Felkeltek a megmaradt német emberek a kormos falak tövéből, ami egy ideig az otthonuk volt, és német precizitással, kitartással hozzákezdtek az országuk újjáépítéséhez. Ez olyannyira jól sikerült, hogy Európa legnagyobb gazdasági hatalmává és a világ legnagyobb exportőrévé váltak.

Elég csak ránézni Putyin orosz elnök hatalmas autókonvojára, de ugyanígy német gyártmányú autókból áll az összes néger király, arab olajsejk és a magyar kormányfő konvoja is!

Most azonban súlyos hibát vétett a közel 10 évig sikeresen kormányzó német kancellár: meghívót küldött a túlnyomó részt egy jobb élet reményében elinduló migráns tömegeknek, akiken becslések szerint eddig már 6 milliárd dollárt kerestek az emberkereskedők. Ez az embertömeg aztán átgázolva a határokon, törvényeken, elözönlötte és lehetetlen helyzetbe hozta Európát, ahol minden ország próbál egyéni megoldásokat keresni.

Befejezi a nagy orosz medve

A háborút, amit a NATO-erők nem tudtak befejezni, egyre inkább úgy tűnik, befejezi a nagy orosz medve, felkínálva további megoldásokat: a német kancellár a hatalmas népszerűségvesztés után lépjen vissza, és kapjon egyetemi katedrát.

Az utódai bérelhetnek a francia repülőgépgyártás csúcsmodelljéből (Airbus) néhány tucatot, amelyekbe egyenként is több száz férőhely van, ezekkel szállítsák vissza a migránsokat a saját hazájukba. Építsék újjá ők is az országukat, ahogy mások is tették, ne itt, hanem otthon építsék fel a muszlim templomaikat!

- Toldy Kálmán, Vásárosnamény -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában