Helyi közélet

2016.03.03. 14:58

Tavaszi kikapcsolódás a meseszép Mátrában!

Nyíregyháza - Aki már látott izzó kemencét, látta, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek a kristálycsodák.

Nyíregyháza - Aki már látott izzó kemencét, látta, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek a kristálycsodák.

Első állomásunk a Mátra északi lábánál fekvő gyönyörű hegyi település, Parádfürdő, ahol a különleges Cifra Istállót és Kocsimúzeumot tekintjük meg. A fagerendás, vörös téglás, díszes külsejű, belül vörös márvány burkolatú Cifra Istálló 1880-ban, Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus stílusban, ma a lovak mellett Kocsimúzeumnak ad helyet. Az eredeti XIX–XX. századi hintók, és kocsik mellett, hajtószánt, városi szánt, vadász kocsit, konflist és fiákert is megtekinthetünk.

Parádsasváron a több mint 300 éves múltra visszatekintő üveggyártást feltámasztó manufaktúrába látogatunk: aki már látott izzó kemencét, látta, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek a kristálycsodák, az sosem fogja elfelejteni, aki pedig még nem látta, az nem hagyhatja ki az élményt. Egy ólomkristály csiszoló műhelyben azt is felfedezhetjük, miként lehet az üveget szépséges mintákat rejtő, csillogó csodákká varázsolni. Megtekintjük az egykori üveggyár múzeumát, a Kristály Galériát is.

Utunkat Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre folytatjuk, mely a szubalpin klímájával, kristálytiszta levegőjével, és kiváló panorámájával várja a vendégeket. A Mátrában 1014 méter magasan található tv-torony kilátóként látogatható. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Tartson velünk Ön is!

Tudnivalók:

Időpont: 2016. március 12. (szombat)

Részvételi díj: 7990 Ft/fő

Foglalási és fizetési határidő: 2016. március 7. (hétfő)

Indulás: a kora reggeli órákban Nyíregyházáról .

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 46/780-450 (H-P 10.00-17.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, [email protected]; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az ebéd és a csoportkísérő díját. Nem tartalmaz biztosítást. Programok: Kocsimúzeum, Cifra Istálló, Kristály Galéria, üveg- és ólomkristály csiszoló manufaktúra látogatás. A buszt a meghirdetett részvételi díjjal minimum 35 fő jelentkezése esetén indítjuk. A rajtunk kívülálló körülmények miatti programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában