Helyi közélet

2016.03.23. 10:08

Trükkös tolvajok fosztogatnak, most egy 79 éves asszony volt az áldozat

Nyíregyháza - A trükkös tolvajokként aposztrofált elkövetők elsődleges célpontjai az idős, egyedül élő emberek. Nyíregyházán egy 79 éves asszonytól lopták el minden megtakarított pénzét.

Nyíregyháza - A trükkös tolvajokként aposztrofált elkövetők elsődleges célpontjai az idős, egyedül élő emberek. Nyíregyházán egy 79 éves asszonytól lopták el minden megtakarított pénzét.

Nyíregyházán 2016. március 22-én 14 óra 30 perc körüli időben egy 79 éves asszonyhoz gázóra leolvasás, gázszivárgás ellenőrzés, valamint fogyasztói túlfizetés visszaadása ürügyén kért bebocsátást két, eddig ismeretlen férfi. A gyanútlan asszony természetesen készséges volt a szakembereknek hitt férfiakkal és beengedte őket otthonába. A lakásból, mialatt egyikük elterelte a néni figyelmét társa eltulajdonította minden megtakarított pénzét. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében ismeretleneket ne engedjenek be otthonukba. Minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon az-e, akinek mondja magát! A közüzemi szolgáltatók munkatársai minden esetben igazolvánnyal rendelkeznek, azt minden esetben kérjék el tőlük. Ha esetleg továbbra is bizonytalanok, akkor hívják fel szolgáltatójuk ügyfélszolgálatát és ellenőrizzék, hogy valós-e a hivatkozott munkavégzés. A szolgáltatók leolvasást, hibaelhárítást végző munkatársainál nincs készpénzforgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, mérőóra cserére hivatkozva pénzt kér önöktől, minden esetben utasítsák vissza!

Gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék meg gépjárművük rendszámát és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámai valamelyikén!

A rendőrség az idősek családját, ismerőseit és a közvetlen szomszédokat is összefogásra kéri! Hívják fel idős rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, a bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait, hogy ne járjanak sikerrel a csalárd szándékú látogatók.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában