Helyi közélet

2016.03.15. 18:31

„Újra ki kell állni az igazunkért, és meg kell védeni az országot!"

Tiszalök - A megyei ünnepség szónokai 1848/49 jelentőségét méltatták.

Tiszalök - A megyei ünnepség szónokai 1848/49 jelentőségét méltatták.

Fekete Miklós tárogatózenéje nyitotta szélesre a kaput a tiszalöki művelődési házat zsúfolásig megtöltő ünnepi hallgatóság előtt.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a keddi, megyei megemlékezésen hangsúlyozta: „A határtalan lelkesedés, a bátor fellépés és a kimondhatatlan szabadságvágy példát mutat egész Európának 1848-ban. A kor parancsa volt, hogy megszülethessen egy modern nemzet, egy polgári állam”. Hozzátette: „Ma Brüsszelből akarják megmondani, hogy kikkel éljünk együtt. A magyar emberek most is sorsdöntő kérdések előtt állnak. Újra ki kell állni az igazunkért, és meg kell védeni az országot!”

Dr. Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője állította: „Ma is fáklyaként mutatja az utat az akkori nemzeti egység”. A megyei kötődésű Vasvári Pál életét, hősiességét felidézve megjegyezte: „Emlékezzünk a vértanúkra, a hősökre, hajtsunk fejet a mártírok előtt! Merítsünk erőt belőlük a mindennapjaink során! A társadalom és a vezetői ugyanazt akarták: szabad, független, gyarapodó Magyarországot. Vezessen bennünket 1848/49 szelleme és példája!”

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában