Helyi közélet

2016.04.01. 17:47

A nyírbátori verseny maga volt a fődíj!

Nyírbátor - Az idei versenyen is egy konkrét technikai problémára keresték-kutatták a megfelelő megoldást az „ifi mérnökök”.

Nyírbátor - Az idei versenyen is egy konkrét technikai problémára keresték-kutatták a megfelelő megoldást az „ifi mérnökök”.

„Mérnök leszel? Ezt oldd meg!” hirdette az Unilever Magyarország nyírbátori háztartás-vegyipari gyárában pénteken megrendezett 6. Mérnökök Ligája versenyplakátja. A Debreceni-, a Miskolci-, a Nyíregyházi- és a Budapesti Műszaki Egyetemről összesen tizenhárom 3-3 fős mérnökhallgató mérte össze szaktudását a bátori döntőn, amelyre – a zsűri tagjain kívül – lapunk munkatársai is kíváncsiak voltak.

A szervezőktől megtudtuk: a Mérnökök Ligája ötlete Nyírbátorban született, itt szervezték meg elsőként, majd a Unilever másik két hazai gyára is átvette. Sőt, nemzetközi szinten is felfigyeltek e modellre, így – és ez nem árpilisi tréfa – a bátori döntővel párhuzamosan tegnap a világ 140 országában hirdették meg a mérnökversenyt!

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 2-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában