Helyi közélet

2016.04.01. 18:41

A sürgősségi nagy napja lesz

Nyíregyháza - Szombattól új, modern épületben fogadja a betegeket a Sürgősségi Betegellátó Centrum.

Nyíregyháza - Szombattól új, modern épületben fogadja a betegeket a Sürgősségi Betegellátó Centrum.

Egy nagyon régi álom válik valóra azzal, hogy szombaton új épületbe költözik a Jósa András Oktatókorház Sürgősségi Betegellátó Centrum.

– Most még a régi épületbe szállítják a sürgős ellátásra szoruló betegeket, de április 2-ától a jelenlegi sebészeti tömb és a tömbkórház gyermekosztálya közötti területen megépült modern épületben találják majd a betegek és hozzátartozóik a Sürgősségi Betegellátó Centrumot – mondta Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókorház sajtófőnöke.

A táblák is segítenek

Az épület elhelyezkedése miatt azonban a kórház közlekedési rendje is jelentősen átalakul. A mentők egy egyirányú utcából közelítik meg az épületet, amely előtt csak mentőautók és betegszállítók parkolhatnak. – A változás értelemszerűen érinti a gyalogosforgalmat is, számunkra az épület előtt akadálymentesített járdaszakaszt alakítottak ki, amelyen könnyen megközelíthetik az új sürgősségi központot, továbbá a tájékozódást közlekedési táblák is segítik – említette a sajtófőnök.

Azoknak, akik a jelenlegi sürgősségi épülettől gyalogosan szeretnének eljutni az új központhoz, meg kell kerülniük a sebészeti tömböt, csak így juthatnak el oda.

A kórházba érkezőknek érdemes figyelni az aszfaltra festett sárga vonalakra is, amelyek a intézmény egész területén jelzik azokat a szakaszokat, ahol gyalogosan lehet közlekedni.

– A kórházfejlesztés során a mozgáskorlátozottak számára is kialakítottak parkolóhelyeket az épületek körül, amelyeket kizárólag a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők vehetnek igénybe. A használatot szigorúan ellenőrzik, akit három alkalommal szabálytalanságon érnek, azt kitiltják a kórház területéről – figyelmeztetett Vitkai Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában