Helyi közélet

2016.04.12. 15:22

A személyi kölcsön a második leggyakoribb hiteltípus egy kutatás szerint

Budapest - A személyi kölcsön a lakáshitel után a második leggyakrabban igénybe vett konstrukció - közölte a Cofidis Magyarország kedden, az NRC marketingkutató országos, reprezentatív kutatása alapján.

Budapest - A személyi kölcsön a lakáshitel után a második leggyakrabban igénybe vett konstrukció - közölte a Cofidis Magyarország kedden, az NRC marketingkutató országos, reprezentatív kutatása alapján.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint lakáshitele az emberek 14 százalékának van Magyarországon, személyi kölcsöne pedig 13 százalékának. A kihelyezett személyi hitelállomány 320-330 milliárd forint körüli.

A kisebb összegű hitelek felé nyitást és a bizalom növekedését mutatja, hogy 2011 óta negyedével kevesebben vannak azok, akik félnek a hitelek rejtett költségeitől és ugyanennyivel többen azok, akik céljaik eléréséhez elengedhetetlen lehetőségként tekintenek az ilyen típusú külső anyagi segítségre.

A fogyasztók a korábbi évek tendenciájával ellentétben idén érezhetően kezdenek újra bízni a hitelekben, de a hiteltörlesztők száma még így is jóval elmarad a 2010 környékén tapasztaltaktól - fejtette ki a közlemény szerint Kurucz Imre, az NRC kutatási vezetője.

A Magyarországon 10 éve jelen lévő Cofidisnek a tájékoztatás szerint több tízezer ügyfele és mintegy 200 munkatársa van. A közleményben kiemelték, a Cofidis hozzájárult a lakossági hitelállomány konszolidációjához.

A Cofidist Franciaországban alapították 1982-ben, többségi tulajdonosa a Credit Mutuel bank. Jelen van Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Belgiumban, Csehországban és Szlovákiában, a magyar fióktelep 2006-ban kezdte meg tevékenységét nyolcadik országként. A Cofidis nem jelzálog alapú, szabad felhasználású, rulírozó személyi kölcsön folyósításával foglalkozik távértékesítéssel.

A Cofidis csoport több mint 10 milliárd euró kihelyezett hitelállományával az európai fogyasztási hitelezés egyik legnagyobb szereplője a közlemény szerint. Összesen mintegy 4000 munkavállalót foglalkoztat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában