Helyi közélet

2016.04.09. 09:59

Amurral győzött tavaly

Nyíregyháza - Kint maradt egész éjszakára, kukoricát kínált fel a halnak.

Nyíregyháza - Kint maradt egész éjszakára, kukoricát kínált fel a halnak.

Az elmúlt év legnagyobb halát fogó horgász díját vehette át a napokban megtartott közgyűlésen id. Papp László, a Bujtosi Sporthorgász és Természetvédő Egyesület tagja. Maga a cím nem ismeretlen a horgász számára, hiszen az elmúlt években többször is kiérdemelte ezt az elismerést fogásaival.

Hajnalban éhezett meg

– Gyermekkorom óta horgászom. A Sóstói-tó közelében laktunk, így természetesen ott ismerkedtem meg az alapokkal, s akkoriban még engedély sem kellett a horgászáshoz – emlékezett vissza a kezdetekre id. Papp László, aki immár tizenhét éve tagja a bujtosi egyesületnek. Mint elárulta, van egy törzshelye, ott fogta tavaly augusztusban a 8 kilogrammos amurt.

– Kint maradtam akkor ­éjszakára, kukoricával kimondottan amurra mentem. Hajnalban, fél három körül a nád előtt vette fel a csalit. Az amur sportos hal, nem adja ám meg könnyen magát, tíz–tizenöt percig fárasztottam, mire ki tudtam emelni a partra.

A korábbi években fogott már ettől nagyobb halat is, a legnagyobb egy 13,20 kilogrammos ponty volt.

– A leggyakrabban bojlizni szoktam saját készítésű bojlival, s azzal is etetek – avatott a titkokba a tavalyi győztes.

– A legnagyobb pontyot a korábbi helyemen fogtam. Akkor is éjszakai horgászaton voltam. Semmi kapás nem volt éjjel, reggel azonban jött a ponty.

– Az egyesületi szabályzat szerint a 6 kg feletti halakat vissza kell engedni a vízbe, így a fotók elkészítése után az amur és a ponty is visszanyerte szabadságát. Hogy ugyanazt a halat kifogtam-e már kétszer, nem tudom, hiszen természetesen a halak is nőnek, híznak az idő múlásával.

Irány a Bodrog, a Tisza

Ha nem kell éppen valamelyik unokára felügyelnie Papp Lászlónak, akkor a szabad­idejét a tó partján tölti. Négy unokája van, a legifjabb nyolc hónapos, a legidősebb hét­éves, közülük a horgászat legjobban hatesztendős Petikét érdekli, aki olykor a szintén egyesületi tag édesapával kilátogat a vízhez.

A „2015-ös bajnok” hitvese szereti a halat, így megérti és elfogadja férje hobbiját. Papp László azonban nemcsak a Bujtosi-tavat, hanem a ti­szanagyfalui holtágat is vallatja horgászbotjával, valamint olykor-olykor kesze­gezik Bodrognál és a Tiszánál is.

KM-MML

Olykor irány a Bodrog, a Tisza

Ha nem kell éppen valamelyik unokára felügyelnie Papp Lászlónak, akkor a szabad idejét a tó partján tölti. Négy unokája van, a legifjabb 8 hónapos, a legidősebb 7 éves, közülük a horgászat a legjobban 6 esztendős Petikét érdekli, aki olykor a szintén egyesületi tag édesapával kilátogat a vízhez. A „2015-ös bajnok” hitvese szereti a halat, így megérti és elfogadja férjének ezt a hobbiját. Papp László azonban nemcsak a Bujtosi-tavat, hanem a tiszanagyfalui holtágat is vallatja horgászbotjával, valamint olykor-olykor keszegezik Bodrognál és a Tiszánál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában