Helyi közélet

2016.04.20. 16:51

Ezt írta a Kelet 70 és 60 éve – Április 20. - Biri és Pócspetri lángokban áll

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1946-os és 1956-os április 20-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1946-os és 1956-os április 20-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. április 20., szombat

Nagy tűzvész pusztított Biriben, Pócspetri lángokban áll

Hatalmas tűz pusztított csütörtökön este Biri közégben. A nyíregyházi tűzoltóság este 7 órakor kapta a telefonbejelentést, a hír vétele után a tűzoltók tehergépkocsin, motorfecskendővel a tűz színhelyére robogtak. Amikor a tűz színhelyére értek, már két ház, két pajta, istállók és gazdasági épületek álltak lángokban. A tűzoltóság munkája arra irányult, hogy megakadályozzák a veszedelmes tűz tovaterjedését. Hajnali 3 órára sikerült is a tüzet lokalizálni. A tűz martaléka lett három 18 méter hosszú és három méter magas dohánypajta, sok gazdasági épület, nagy mennyiségű takarmány és sok mezőgazdasági gép. A kár sok milliárdra rúg. A tűz keletkezésének az okát a vizsgálat még nem tudta megállapítani, de gondatlanság esete látszik fennforogni.

Lapzártánkkor vettük a hírt, hogy Pócspetri község lángokban áll. A tűzvészt telefonon jelentették a tűzoltóságnak. A jelentések arról szólnak, hogy egy egész utcasor ég. Pócspetrivel telefon-­összeköttetésünk nincs, így részletesebb jelentést még nem kaphattunk a tűzvészről.

Hatvan éve írtuk

1956. április 20., péntek

Verseny a ruhagyárban

A mellettem dolgozó két elvtárs nem régen lett sztahanovista. Most május 1-je tiszteletére vállaltuk, hogy 140 százalékos mennyiségi és 99,9 százalékos minőségi munkát fogunk teljesíteni. Ugyanakkor versenyre hívtuk a MÖHOSZ szalag három levasalóját, akik a versenykihívást elfogadták. Szép vállalásokat tettek május 1-re a fiatalok is. Például Benkő Ferenc gépész 180, Bátczki Erzsébet 170 százalékos átlagteljesítményt vállalt. Eddigi jó eredményeink megtartásával és azok emelésével köszöntjük a világ dolgozóinak nemzetközi ünnepét. (Buskó Gyula, nyíregyházi ruhagyár) KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában