Helyi közélet

2016.04.25. 16:06

„Halálomig gyógyítani fogok”

Fehérgyarmat - Dr. Katona Sándor élő példa arra, hogy szinte semmi sem lehetetlen az életben.

Fehérgyarmat - Dr. Katona Sándor élő példa arra, hogy szinte semmi sem lehetetlen az életben.

1956-ot írtunk, amikor dr. Katona Sándor személyében kitűnően diplomázott, új orvost kapott Nábrád. A községbe érkezése után a doktor úr életet lehelt az addig csak szundikáló Szamos parti faluba.

Dinamikus egyéniségével, fáradhatatlan orvosi munkájával és sportszeretetével elismerést váltott ki szűkebb és tágabb környezetében is. Akkoriban körzeti orvosként a két társközséget is el kellett látnia (Kérsemjén, Panyola), ám dr. Katona Sándor még erre is ráduplázott azzal, hogy társadalmi munkában sportmozgalmakat indított, menedzselt. A tehetséges fiatalokból futballcsapatot szervezett, amellyel örökre beírta nevét a községünk történelmébe.

Az idén tripla jubileumot ünnepelhet, ugyanis gyémántoklevél várományosa: 60 éve dolgozik az egészségügyben, s ugyanennyi ideje él harmonikus, boldog házasságban dr. Tassonyi Erzsébet egykori belgyógyász főorvosnővel.

Dr. Katona Sándor, a Fehérgyarmaton élő és dolgozó vállalkozó főorvos hamarosan a 86. életévét tölti. – Az egész életem egy nyitott könyv, majdnem kész regény. Munka nélkül nem tudnék élni, hiszen 60 éve a gyógyítás az életem – mondta a számtalan kitüntetéssel elismert orvos.

Képek és elismerések

Dr. Katona Sándorban sok emberi teljesítmény lakozik, élő példa arra, hogy jó fizikai és lelki egészséggel, intelligenciával és tenni akarással szinte semmi sem lehetetlen az életben. A magánrendelője meghitt, barátságos kis szoba benyomását kelti, a falakon szerettei, barátai fényképei függnek.

Legnagyobb kitüntetései: Magyar Vöröskereszt Érdemérem aranyfokozata, Nimród vadászérem aranyfokozata, Sport Érdemérem ezüst fokozata, Érdemes orvos kitüntetés, Fehérgyarmat díszpolgára, A Magyar Köztársaság Érdemérem ezüst fokozata.

- E. Nagy István, Fehérgyarmat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában