Helyi közélet

2016.04.26. 18:44

Határtalanul a Kállayban

Nagykálló - A szakmai projektből határokon átnyúló barátság lett, a két ország magyar fiataljait összekötő erős kapocs.

Nagykálló - A szakmai projektből határokon átnyúló barátság lett, a két ország magyar fiataljait összekötő erős kapocs.

Városunkban jártak a közelmúltban a tasnádi Technológiai Líceum diákjai. A Határtalanul program részeként pár héttel korábban mi, a kállói intézmény tanulói látogattunk el a testvértelepülésre, ahol fotókiállítást és projektnapot rendeztek a tiszteletünkre, ezek mellett persze szórakoztató programokban sem volt hiány, például táncházat szerveztek a diákoknak.

Kulturális programcsokor

Pár héttel ezelőtt, március második felében szakiskolánk 18 tanulója két tanár kíséretében látogatott el a romániai Tasnádra. Testvérvárosunkban ugyanennyi diák és a Technológiai Líceum pedagógusai várták-fogadták nagy szeretettel a delegációnkat.

A tartalmas kulturális programcsokornak hála, megismertük Tasnád és környéke nevezetességeit. A háromnapos kirándulás szakmai és iskolai programokban is bővelkedett: az osztrák tulajdonban lévő SFL gyárban például munka közben figyelhettük meg a fémszerkezet-lakatos tanulókat. Szociális gondozó- és ápoló „lányaink” a helyi idősek otthonában tettek látogatást.

Az ismerkedésben és összekovácsolódásban a színes sportvetélkedők, a tánctanulás, bográcsolás, bowlingozás, zenés aerobic, kreatív kézművesműhely segítették a közös nyelvet beszélő két ország fiataljait.

Viszonoztuk a vendéglátást

A cserelátogatásra érkező romániai diákok április elején Nagykállóban megtekintették a város látványosságait, megismerték Harangod természeti és építészeti értékeit, valamint több szakmai, kulturális és sportrendezvényen vettek részt.

- Pótorné Sőrés Ágnes munkaközösség-vezető, MSZC Kállay Rudolf Szakiskola, Nagykálló -

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 26-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában