Helyi közélet

2016.04.13. 15:45

Igazgatói Konferencia Nyíregyházán: terítéken a hazai közoktatás

Nyíregyháza - A felszínre került problémák orvoslása érdekében hozták létre a Köznevelési Kerekasztalt.

Nyíregyháza - A felszínre került problémák orvoslása érdekében hozták létre a Köznevelési Kerekasztalt.

A pedagógusok helyzete, a tananyag szerkezete és mennyisége, a diákok leterheltsége adta a gerincét az Országos Igazgatói Konferencia nyíregyházi állomásának, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a helyi pedagógiai központtal karöltve szervezett meg – a téma súlyát jól mutatta, hogy szinte zsúfolásig megtelt a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenyterme.

A megyeszékhely önkormányzatának nevében Jászai Menyhért köszöntötte a megjelent igazgatókat, igazgató-helyetteseket, intézményvezetőket. A nyíregyházi alpolgármester szerint a városvezetés igyekszik minden eszközzel (tanszercsomagokkal, sport- és kulturális rendezvények megszervezésével) segíteni a pedagógiai munkát.

Foglalkoznak a gondokkal

– Az utóbbi időben felszínre került problémák orvoslása érdekében hoztuk létre a Köznevelési Kerekasztalt, mely foglalkozik mind a Pedagógusok Szakszervezete által lefektetett 25, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete révén meghatározott 12 ponttal – szögezte le Sipos Imre közneveléséért felelős helyettes államtitkár, aki hozzátette: 2000 iskola 4500 visszajelzéséből kiderült: a legtöbb probléma a tanulói óraszámok és a tananyag csökkentésének témakörében merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában