Helyi közélet

2016.04.28. 09:44

Kombájn vágta le a tiszadadai férfi lábait, belehalt - A sofőr hibázott, felfüggesztettet kap

Tiszadada - Érvényes hatósági engedélye, a munkagép vezetésére jogosító engedélye sem volt a vezetőnek, munkavédelmi oktatást pedig nem tartott...

Tiszadada - Érvényes hatósági engedélye, a munkagép vezetésére jogosító engedélye sem volt a vezetőnek, munkavédelmi oktatást pedig nem tartott...

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség csütörtökön emel vádat a 2015. szeptember 19-én Tiszadadán történt kombájnbaleset ügyében.

A vádirat szerint a vádlott a tulajdonában lévő kombájnnal rendszeresen végez betakarítási munkálatokat, bár a mezőgazdasági gépnek érvényes hatósági engedélye nincs. A munkavégzés során neki segítséget nyújtó személyeknek munkavédelmi oktatást nem tartott, illetve a munkagép vezetésére jogosító engedéllyel sem rendelkezett. Tavaly szeptember 19-én reggel a vádlott a kombájnnal Tiszadada határába ment azért, hogy kukoricát arasson.

Magával vitte a sértettet is, aki a vezetőfülkében utazott. Már több órája aratták a kukoricát, amikor is a kombájn vágóasztala előtt a kukoricaszár feltorlódott, mire a vádlott a kombájnt megállította, de a vágóasztal kései tovább forogtak. A sértett kiszállt a vezetőfülkéből, a vágóasztalhoz ment, s megpróbálta a kukoricaszárat a gépbe dobálni, azonban megbotlott és ráesett a vágóasztalra. A vádlott ekkor a vágóasztalt is leállította, majd segítséget hívott. A sértettet mentőhelikopter szállította kórházba, azonban olyan súlyos volt a vérzése, hogy másnap a szakszerű orvosi ellátás ellenére is a kórházban elhunyt. A vádirat szerint a vádlott több foglalkozási szabályt is megszegett, hiszen nem állította le a hiba elhárításához a vágóasztalt, nem hívta fel a sértett figyelmét a rendkívüli balesetveszélyre, ráadásul a kombájn vezetésére sem volt hatósági engedélye. Az ügyész halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvívő.


Tiszadada - Sem a családtagok, sem a település lakói nem tértek napirendre a történtek felett, nem értik, hogy szeptember 19-én délelőtt hogyan történhetett a baleset, ami a dolgos és megbízható Károly halálát okozta. Kiderült, egy 24 éves tiszadadai férfi lehet a felelős a szörnyű tragédiáért.

Tiszadada - Tűzoltók szabadították ki a beszorult férfit a munkagép alól, és mentőhelikopter szállította kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában