Helyi közélet

2016.04.07. 17:27

Már méltó körülmények között gyógyíthatnak

Nyíregyháza - Az I. Belgyógyászati Osztály és a Sürgősségi Betegellátó Centrum is új helyen fogadja a betegeket.

Nyíregyháza - Az I. Belgyógyászati Osztály és a Sürgősségi Betegellátó Centrum is új helyen fogadja a betegeket.

Ritka és megbecsülendő pillanat, amikor jó hírek érkeznek az egészségügy területéről, amikor mosolyog a főigazgató és az osztályvezető főorvosok is. Aki járt valaha a Jósa András Oktatókórház I. belgyógyászatán vagy a sürgősségi centrumban, az pontosan tudja, milyen óriási eredmény, hogy új épületbe költözve már méltó körülmények között gyógyíthatnak.

Egy hónappal ezelőtt költöztek át a tömbkórház „B”, citromsárga épületébe az I. belgyógyászati osztály szakrendelései, járó- és fekvőbeteg-ellátása.

– A 113 ágyas osztályunk speciális szakterülete a nefrológia, az angiológia és a gasztroenterológia – sorolta dr. Szegedi László. – A korszerű épület, a tágas vizsgálók és kórtermek mellett a fejlesztés eredményeként modern eszközpark segíti osztályunkon a precízebb diagnosztikát, a kíméletesebb vizsgálatokat – fogalmazott a főorvos, s elmondta: reményeik szerint hamarosan a fájdalommentes kapszulaendoszkópos vizsgálat is realitássá válik az „egyes bel”-en.

– Nem egy hosszú folyosónyira, mindössze három lépésre vagyunk a betegtől, ami sokkal intenzívebb beteg–orvos kapcsolatot és nagyobb betegbiztonságot jelent – emelte ki dr. Domokos Gabriella, miért olyan fontos, hogy új épületbe kötözhetett a Sürgősségi Betegellátó Centrum, ahol naponta 110–120 beteget látnak el. – A betegutak rövidültek, ez gyorsabb elérhetőséget jelent – folytatta a főorvos, és joggal büszke arra, hogy osztályukon a 15 szakorvosból 11 sürgősségi szakorvos dolgozik, ami példa nélküli az országban.

A költözések természetesen forgalmirend-változással is járnak, így Tóth Imre műszaki igazgató arra kérte a betegeket és a látogatókat is, figyeljék az útbaigazító táblákat, de a kórház Facebook-oldalán is megtalálható a térkép, amely segít mindenkinek eligazodni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában