Helyi közélet

2016.04.05. 08:56

Mától figyel bennünket a hat megyei szuperkamera

Nyíregyháza, Mátészalka - Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok.

Nyíregyháza, Mátészalka - Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok.

Az új kamerák a sebességmérés mellett – a többi között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontot (KKEP) foglal magában 134 útszakaszon.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc–nyolc új kamerát kapott. Baranyában és Bács-Kiskunban hét–hét, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat–hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt–öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van.

Megyénkben a hatból öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található.

MTI / KM


Az intelligens kamerahálózat nem csak a sebességet ellenőrzi, sokkal többet tud ennél. Kedd reggel 8 órától mér a Véda közúti ellen­őrző kamerarendszer.


Kamerák pásztázzák az országot. Egyelőre még tesztüzemmódban, néhány nap múlva viszont már élesben figyelnek. Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi a tiltott vezetés közben. Két kézzel kell fogni a kormányt, nem pedig eggyel. A vezetés közbeni étkezés sem megengedett, ha közben csak egy kézzel fogják a kormányt. Szabálysértésnek minősül, hogy a piros lámpánál a sofőr kézben tartja a mobiltelefonját...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában