Helyi közélet

2016.04.13. 14:01

Munka- és karrierlehetőséget kínál az üzem - Van még betöltetlen állás Nyírbátorban

Nyírbátor - A valóban középfokú, felsőfokú nyelvtudással sok fiatal mérnök hadilábon áll.

Nyírbátor - A valóban középfokú, felsőfokú nyelvtudással sok fiatal mérnök hadilábon áll.

– A mi valódi főnökünk a vásárló, aki a boltokba betérve a mi termékeink mellett dönt – fogalmazott a magyar kormánnyal stratégiai együttműködésben lévő Unilever Magyarország Kft. nyírbátori gyáregységének igazgatója, Buss Viktor, aki lapunk érdeklődésére elmondta: az 1991-ben alakult üzemben 2009 óta 6,2 milliárd forintos beruházást valósított meg a brit–holland központtal működő világcég. A fejlesztéseknek, automatizálásoknak köszönhetően az elmúlt években a termelési kapacitás megduplázódott, a termelési volumen pedig évről évre dinamikusan növekszik. Jelenleg 11 gyártósoron 310 millió darab háztartási, vegyipari terméket gyártanak, naponta 90 kamionnyi termék gördül le a szalagokról.

A Nyírbátorban előállított termékportfólió 85 százaléka exportra készül, a legfőbb célpiacok Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Csehország, Szlovákia és Franciaország.

Férfias munkakörök

– Elkötelezett hívei vagyunk a biztonságnak, a fejlesztésnek, az innovációnak, a környezet- és balesetvédelemnek. Minőségi, márkás termékeket gyártunk a háztartási tisztítószerektől kezdve a tea- és margarinféléken, levesporokon át a kozmetikai szerekig.

– Az Unilever a nyírbátori egységében mintegy 250 munkavállalót foglalkoztat. Jól képzett, megbízható dolgozóink előtt nem mindennapi karrierlehetőség áll, akár az angliai és a svájci gyárunkba is „átigazolhatnak”, amennyiben jól beszélik az – elsősorban angol – idegen nyelvet.

– A magyar mérnökképzés színvonala kiváló, ám a valóban középfokú, felsőfokú nyelvtudással sok fiatal diplomás hadilábon áll. Ezt a hiányosságot cégen belüli képzésekkel igyekszünk pótolni. Dolgozóink túlnyomó többsége férfi, ami a képzés és a vegyipari gyár profiljával magyarázható. Miként az autószerelő-, kamionsofőr- és kőművesszakmákban, a mérnök hallgatók táborában is alulreprezentáltak a hölgyek.

– A folyamatosan fejlődő, bővülő üzemünkben jelenleg logisztikai, környezetvédelmi és mérnök-programozó területen van még betöltetlen státusz – summázta Buss Viktor gyárigazgató.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában