Helyi közélet

2016.04.17. 16:08

Nagybányai partneriskolához utaztak a záhonyi középiskolások

Záhony - A határvárosi középfokú tanoda még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával.

Záhony - A határvárosi középfokú tanoda még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával.

Leleszi Tibor akkori direktor kezdeményezésére 2009-ben egy nemzetközi környezetvédelmi diákkonferenciára utaztak először Nagybányára a záhonyi diákok, akik a szűkebb pátriájukban végzett természet- és környezetvédő munkájukról tartottak előadást. Azóta a záhonyiak és a nagybányaiak is 3-3 alkalommal tettek látogatást a szomszédos országban, s mélyültek el fokozatosan a pedagógusok és a diákok kapcsolatai.

A mostani utazás alkalmával a román tannyelvű iskola diáknapjaira kaptak meghívást a záhonyiak, akik a kulturális és tudományos programok keretében népdal- és néptánccsokorral mutatkoznak be, valamint angol nyelvű prezentációval illusztrálják Felső-Szabolcs folklórját. A Bodnár Attila Sándor intézményvezető által vezetett küldöttséget 4 pedagógus és 5 diák alkotja. A záhonyiak ezúttal is könyvadományt vittek magukkal.

Korábban már a nagybányai Nicolae Iorga vegyes tannyelvű iskolát, a felsőbányai általános iskolát, a partnerintézményükkel egy telephelyen működő Németh László Líceumot, legutóbb pedig a koltói általános iskolát támogatták ismeretterjesztő kiadványokkal és folyóiratokkal.

Katona Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában